Toronto Maple Leafsin suomalaistaituri Kasperi Kapanen on ottamassa itselleen väkisin vakituista pelipaikkaa NHL:stä.

Suomalainen on noussut röyhkeillä otteillaan Maple Leafsin parhaiden pelaajien joukkoon. Hyökkääjä on ehtinyt hurmata viime peleissä sekä valmennuksen että kanadalaismedian.

Kapanen on ehtinyt pomppia pitkään AHL:n ja NHL:n välillä. Nyt hyökkääjälle vaaditaan jo pysyvää paikkaa Maple Leafsin matkasta.

– Hän näyttää minusta hyvältä pelaajalta. Hän on tullut meidän matkaamme – olemme alkaneet voittaa pelejä, Leafs-päävalmentaja Mike Babcock ylistää medialle.

Kapanen ehti hurmata jo viime keväänä NHL-seuran matkassa. Nyt suomalaisen panos tuntuu kasvaneen entisestään. Kapanen kerää kehuja otteistaan.

– Hän on tehnyt eron. Hänen äärimmäisyys on tehnyt eron. Pelaamme nopeammin, hän tappaa jäähyjä joka ilta ja tekee paljon hyvää työtä meille. Joten hän on tärkeä, Babcock kiteyttää.

Mark Masters

@markhmasters
Kapanen ready to stick in NHL?

Babcock: "Well, he looks like a good player to me. He's come here & we win. He's made a difference. He's flat out made a difference. We can come at you faster, he's penalty killing every night, doing a good job for us so I think he's important."