Suomalaisvahti Antti Niemen nimi on noussut NHL:n siirtohuhuihin.

Niemi aloitti kauden Pittsburgh Penguinsissa, jossa hänen torjuntaprosentti oli kolmen pelin jälkeen vaisu 79,7. 34-vuotias suomalainen joutui lokakuussa siirtolistalla, josta Florida Panthers poimi hänet.

Panthersissa Niemi tahkosi kaksi ottelua, jälleen heikolla torjuntaprosentilla 87,2. Panthers päätyi lopulta lähettämään ilman yhtään voittoa tarponeen maalivahdin siirtolistalle.

Niemen uran uskottiin jo vetelevän viimeisiä, mutta Montreal Canadiens halusi kokeilla onneaan heikkovireisen suomalaisvahdin kanssa.

Canadiensissa Niemen otteisiin tapahtui totaali muutos. Hän on pelannut seitsemän ottelua, joista neljästä on tullut voitto. Vantaalaisen torjuntaprosentti on tältä ajalta upea 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,41.

Huippuvire on lisännyt Niemen menekkiä selvästi NHL:ssä. Sportsnetin toimittaja Eric Engels uskoo, että suomalaisesta voi tulla vaihtotavaraa ennen helmikuun 28. päivä olevaa siirtorajaa.

Potentiaalinen suuntakin on toimittajan mukaan selvillä.

– Flyers menetti maalivahti Brian Elliottin kuudeksi viikoksi loukkaantumisen takia, joten he saattaisivat hommata Niemen. Niemi on ollut todella hyvä Canadiensissa. Hän olisi täydellinen lisäys Michal Neuvirthin maalivahtipariksi, Engels arvioi.