Norjan miesten jääkiekkomaajoukkue venyi voittoon Sloveniasta ja selviytyi olympiaturnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Trilleri päättyi vasta jatkoajalla, kun Tapparasta tuttu puolustaja Alexander Bonsaksen ratkaisi ottelun upealla laukauksella.

Norja hyötyi turnausjärjestelmästä, jossa jokainen joukkue pääsee alkolohkon jälkeen pelaamaan vähintään yhdessä pudotuspelissä. Norja ei voittanut lohkossa otteluakaan Saksan, Ruotsin ja Suomen ollessa vahvempia.

Kyyti oli samanlaista myös Sotshissa vuonna 2014, kun Norjalle ei irronnut voittoakaan olympiajäillä. Sama tarina tapahtui myös Vancouverissa.

Milloin siis Norja on viimeksi voittanut olympialaisissa?

Norjalla on erittäin hyviä muistoja Lillehammerin kotikisoista vuonna 1994. Tuolloin Norja sai yhteensä 26 mitalia, joista kymmenen kultaisia. Samoista kisoista irtosi myös viimeisin voitto jääkiekossa. Eli 24 vuotta sitten.

Norjalaisten takana oli ennen Slovenia-ottelua 11 perättäistä tappiota. Norja ei saanut miesten joukkuetta vuosien 1998, 2002 ja -06 kisoihin.

Norjan kapteeni Jonas Holos pelaa jo kolmansissa olympialaisissa. Hän ymmärtää, ettei tuorein voitto tuo norjalaisia torille juhlimaan.

– Jääkiekko ei ole iso asia Norjassa. Kaikki rakastavat maastohiihtoa, Holos kertoi nbc:lle.

Seuraavaksi norjalaiset saavat vastaansa kisojen ennakkosuosikin Venäjän olympiaurheilijat.