Yle uutisoi tiistaina, että alkoholilain kokonaisuudistus tuo oluet, lonkerot ja jopa vahvemmatkin alkoholijuomat urheilutapahtumien katsomoihin.

Valvira ja aluehallintavirasto ovat päässeet uuteen ratkaisuun, jota Valviran ryhmäpäällikkö Kari Kunnas kuvaa ”elinkeinomyönteiseksi”.

– Lupateknisesti esimerkiksi jäähallit voivat hakea koko katsomoalueen anniskelualueeksi ja tilaisuuskohtaisesti sitten rajata katsomosta anniskeluun K-18 -osioita. Katsomoiden käytännön rajaus ja valvonta tulee arvioida tapauskohtaisesti, Kunnas lausui Ylelle.

Kunnaksen mukaan rajatulla katsomoalueelle saadaan jakaa kaikkia alkoholijuomia, eikä laki ota kantaa sen vahvuuteen.

– Lähtökohtaisesti kaikki anniskeluluvat koskevat kaikkia alkoholijuomia. Lähtökohta on, että siellä voi anniskella kaikkia juomia. Luvanhaltijoiden on toki syytä miettiä, mitä juomia yleisölle halutaan anniskella. Jos ongelmia tulee, toki viranomaisilla on mahdollisuus rajoittaa juomavalikoimaa, Kunnas sanoi.

SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Riko Kallioniemi oli selvästi onnellinen mies uuteen lakipäätöksen tulosta.

– Se on erinomainen asia. Se vähentää merkittävästi ruuhkaa ja helpottaa yleisön palvelua. Olen juuri palannut Koreasta. Siellä katsomot olivat anniskelualuetta ilman mitään probleemaa. Yleisö viihtyi ja tykkäsi. Se on osalle yleisöä tärkeä palvelu, ei toki kaikille, Kallioniemi iloitsi.

Kallioniemen mukaan Liiga-seurojen liikevaihdosta peräti kolmannes saattaa muodostua ravintopalveluista, joten alkoholin tuominen katsomoihin kohentaisi jo ennestään merkittävää tulonlähdettä.

Kallioniemi sanoo muutosten tulevan voimaan viimeistään ensi kaudella.

– Olen ymmärtänyt, että siellä saattaa olla melkoista ruuhkaa lupien käsittelyssä. Loppukaudelle voi tulla tiukkaa.

Lue tästä Ylen uutinen.