Leijonien maalivahtitilanne ei näytä hyvältä kevään MM-kilpailuja ajatellen.

Sivuun jääneiden maalivahtien listalta löytyy jo olympialaisissa ykkösmaalivahtina toiminut Mikko Koskinen ja lisää on tulossa. Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen kertoo Twitter-tilillään, että Karri Rämö ja Juha Metsola ovat jäämässä sivuun Leijonista. Päätösten myötä Suomen maalivahtikolmikko tulee siis muuttumaan täysin olympialaisista.

Tällä hetkellä Leijonien leiriryhmässä ovat mukana Eero Kilpeläinen ja Emil Larmi, mutta kummastakaan ei odoteta Suomen ykkösmaalivahtia.

Leijonien kannalta olisi lottovoitto, jos Arizona Coyotesin maalivahti Antti Raanta saapuisi MM-kilpailuihin. Joidenkin lähteiden mukaan sitä ei ole kuitenkaan tapahtumassa.

Raannan jälkeen paras vaihtoehto olisi Harri Säteri. Tapparan kasvatti osoitti jo viime kisoissa, että hän pystyy torjumaan Suomelle voittoja kovissakin paikoissa. Kaiken lisäksi Säteri on pelannut todella upean kauden Pohjois-Amerikassa.

Toki vapaana olisivat myös Kari Lehtonen ja Antti Niemi, mutta heidän liittymistään MM-joukkueeseen voitaisiin pitää suurena yllätyksenä.

Sasha Huttunen

@kuplassasha
Tällä tietoa Rämö ja Metsola eivät olisi käytettävissä, joten jos Raantakaan ei kerran tule, niin onko listalla enää muita kuin Säteri? (Joka toki oli viime vuonna ihan jees.)

LUE MYÖS

Siirtopommi: Leijonien maalivahti jättää KHL-kaukalot – päässyt sopimukseen NHL-seuran kanssa!