Asiantuntijalta huima arvio: Patrik Laine tekee 70 maalia kaudessa – ”Voin verrata vain yhteen pelaajaan”

© Kuva: Getty Images

19-vuotias suomalainen supertähti Patrik Laine tunnetaan jo pelottavana maalintekijänä NHL:ssä. Hän kuuluu sarjan vaarallisimpiin maalitykkeihin ja on tehnyt kahden kauden aikana 80 runkosarjamaalia.

Tampereen kiekkoihme kaunistelee maalimääriään parhaillaan pelattavissa pudotuspeleissä. Kolmeen otteluun hän on saalistanut jo kaksi osumaa.

Kun teini-ikäinen laukoo vastaavia lukuja pöytään, käy mielessä kysymys, kuinka monta hän pystyy tekemään varttuneemmalla iällä? Niin nuorella pelaajalla riittää vielä paljon kehitettävää, mutta maalimäärät voivat kasvaa esimerkiksi 50 osumaan jo lähikausina.

NBC:n suosittu NHL-toimittaja Eddie Olczyk uskoo vielä suurimpiin lukuihin.

– Puhutaan täydellisestä pelaajasta. Tämä kaveri näyttää siltä, että hänellä on kyky olla 65-70 maalin maalitykki, toimittaja kuvailee NBC:n lähetyksessä Laineen ensimmäisen pudotuspelin jälkeen.

Olczyk vertaa suomalaista legendaariseen pelaajaan, joka teki NHL:ssä huimat 741 maalia ja 1391 tehopistettä.

– Hänen tahtonsa, liikkeensä ja se laukaisutaito. Voin verrata häntä vain yhteen pelaajaan, ja se pelaaja on Brett Hull. En ole nähnyt samanlaista laukausta kenelläkään muulla. Pieni liike, ja voit ampua kiekon minne tahdot. Se on taito, minkä kanssa on syntynyt, Olczyk jatkaa.

Laine hävisi tällä kaudella maalikuninkuuden Aleksandr Ovetshkinille. Olczyk pitää lähes varmana asiana, että suomalainen tulee voittamaan maalitilaston jossain vaiheessa.

Kenties sillä 70 maalin kaudella.