Jokerit vahvisti perjantaina rivejään kahdella ulkomaalaispelaajalla, puolustaja Alex Grantilla ja maalivahti Janis Kalninsilla.

Grant, 29, on pelannut urallaan peräti 466 AHL:n runkosarjaottelua, joissa mies on takonut 73 maalia ja huimat 259 tehopistettä

Viime kaudella Grant oli AHL:n puolustajien maalipörssin viides 13 osumallaan.

Kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan myös seitsemän NHL-ottelua Anaheim Ducksin ja Arizona Coyotesin riveissä.

– Grant tuo joukkueeseemme niin kiekollista kuin ylivoimapelinkin osaamista. Hän on right-puolen pakki, jolla on erinomainen, kova laukaus. Meille tärkeää oli myös se, että hän on nimenomaan joukkuepelaaja, Jokereiden GM Jari Kurri kuvaili joukkueen verkkosivuilla.

Kalnins, 26 pelasi kahtena viime kautena KHL-seura Dinamo Riikan paidassa, jossa hän torjui yhteensä 72 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 92,7.

Latvialaisvahti on edustanut maataan myös kolmesti MM-kisoissa, viimeksi vuonna 2017.

– Kalnins on pelannut kahdella viime kaudella KHL:ssä ykkösvahtina ja kehittyy edelleen pelaajana. Hän on rauhallinen ja urheilullinen maalivahti, joka lukee hyvin peliä ja jolla paketti pysyy kasassa. Näemme hänessä potentiaalia nousta seuraavalle tasolle Jokereissa, Kurri jatkoi.

Grant pelaa Jokereissa numerolla 51 ja Kalnins 98.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Puolustaja @agrant20 ja maalivahti Janis Kalnins liittyvät Jokereihin yksivuotisilla sopimuksilla! Tiedote: jokerit.com/puolustaja-gra… #Jokerit #KHLfi