Leijonaura kokonaan ohi? NHL-tähti Leo Komarovilta huolestuttavia kommentteja: ”Nuoremmille tilaa”

© Kuva: Getty Images

Leo Komarovin maajoukkueura saattaa olla kokonaan ohi.

Suomalainen NHL-voimapesä paljasti asian Moskovassa pidetyssä fanitilaisuudessa. Toimittaja Igor Erenkon mukaan on mahdollista, ettei konkari pue enää lainkaan leijonapaitaa yllensä.

– Leijonilla on paljon nuoria loistavia pelaajia. Nyt on aika antaa heille tilaa, Komarov summasi medialle.

Mikäli päätös on lopullinen, menettää Leijonat yhden kokeneista luottosotureistaan. Komarovin päätös ei tule silti aivan yllätyksenä.

Kiekkotähti vihjaili maajoukkueuran päättymisellä jo syksyllä 2016. Komarov kertoi World Cupin pettymyksen kuohuissa MTV Sportin haastattelussa ”päällimmäisen fiiliksen olleen, että tämä olisi tässä”.

Sen jälkeen Komarovia ei olla nähty maajoukkueessa. Mitään lopullisia päätöksiä ei ole kuitenkaan kuultu – suomalainen puhui avoimesti muun muassa olympialaisista ennen kuin NHL kielsi tähdiltään kisamatkan.

– Olen ollut aina valmis, kun soittoa on tullut maajoukkueesta. Olen keskustellut Lauri Marjamäen kanssa, mutta katsotaan, Komarov kommentoi maaliskuussa 2017 Leijonat.comille (lue juttu).

Tuorein kohu nähtiin, kun Komarov solmi yhteistyösopimuksen kansainvälisen vedonlyöntiyhtiö NordicBetin kanssa. Silloin Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vihjasi, että sopimus saattaisi estää kokonaan Komarovin leijonapelit.

 

Komarovia ei olla nähty World Cupin jälkeen Leijonissa. Hyökkääjä on ehtinyt pelata maajoukkueessa seitsemät MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Mitalikaapista löytyy MM-kullan lisäksi kaksi hopeaa ja olympiapronssi.