Tapparan kapteenina viimeiset neljä vuotta pelannut Jukka Peltola suuntaa ensi kaudeksi kohti uusia haasteista, kun hän teki ensimmäisen sopimuksensa ulkomaille.

Hyökkääjä allekirjoitti yksivuotisen diilin KHL-seura Sibir Novosibirskin kanssa. Peltolaa huhuttiin kevään aikana kiinalaiseen Kunlun Red Stariin, mutta päätti lopulta valita toisin.

Peltola paljasti venäläiselle Championat-lehdelle, että päätökseen vaikuttivat entiset Sibirin pelaajat ja maajoukkuekaverit, NHL-hyökkääjä Jori Lehterä sekä Joonas Kemppainen.

– Novosbirsk on kiva kaupunki. Pukuhuoneessa on hyvä ilmapiiri. Tuntui heti siltä, että kaikki ovat valmiita taistelemaan ja menemään pudotuspeleihin. Jori Lehterä ja Joonas Kemppainen kertoivat minulle paljon tästä paikasta ja että täällä on hienoa pelata jääkiekkoa, Peltola kommentoi.

Lehterä edusti Sibiriä kolmen kauden ajan vuosina 2011-2014 ja Kemppainen kauden 2016-2017. Ennen siirtymistään NHL:ään Lehterä toimi seuran varakapteenina.

Entinen Tappara-kapteeni ei ole ainoa suomalaispelaaja, joka saapui tänä kesänä Sibiriin Liigasta, sillä hän saa joukkuekavereikseen viime kevään finaalivastustajassa Kärpissä pelanneet Julius Junttilan sekä Charles Bertrandin. Junttila on erityisen tuttu pelaaja Peltolalle, sillä he molemmat edustivat Suomea PyeongChangin olympialaisissa.

– Viimeksi pelasin Junttilaa ja Bertrandia vastaan finaaleissa, mutta nyt olemme samassa joukkueessa. Tunnen Junttilan maajoukkueesta. Ymmärrämme toisiamme erittäin hyvin kentällä.