Dallas Starsin puolustaja Esa Lindellistä on kehittynyt yksi NHL:n parhaista puolustavista puolustajista.

Lindell pimensi tiistain NHL-kierroksella Edmonton Oilersin supertähdet Leon Draisaitlin ja Ryan Nugent-Hopkinsin, kun Stars otti komean 4-1 -voiton. Oilersin kapteeni ja NHL:n kirkkain tähti Connor McDavid oli ottelusta sivussa sairastumisen vuoksi.

Jokereiden kasvatti pelasi Oilers-ottelussa melkein 25 minuuttia sekä hän antoi viisi taklausta ja ampui kauden neljännen osumansa lopussa tyhjiin.

Starsin loukkaantunut kärkipuolustaja John Klingberg tuli Oilers-pelin jälkeen pukukoppiin ja antoi vähäpuheisena ja nöyränä tyyppinä tunnetulle suomalaiselle kovat suosionosoitukset.

– Olet todellinen soturi. Kuinka monta taklausta sulla oikein oli? Tapoit jätkiä siellä, Klingberg sanoi pakkiparilleen NHL.comin mukaan.

Starsin romuluinen hyökkääjä Brett Richie antoi pelin jälkeen myös oman kantansa Lindellin suorituksista.

– Hän on ottanut ison harppauksen. Hän on ollut hirviö meille. Hänestä on kehittynyt kärkipuolustaja NHL:ään. Mielestäni hän oli pitkään todella aliarvostettu, mutta nyt vihdoin ihmiset ovat alkaneet huomaamaan hänet. Varsinkin, kun Klingberg on ollut poissa, hän on noussut vielä enemmän esiin, Richie hehkutti.

Stars-luotsi Jim Montgomery ei voinut olla kuin tyytyväinen luottoratsunsa esitykseen.

– Mielestäni hän oli tänään ”dynamiittia”. Hän lukee hyökkäyksiä niin nopeasti sekä hän otti ihmisiin hyvin kontaktia. Hän tiesi aina missä kaikki vastustajat olivat ennen kuin he edes olivat siellä. En pysty edes mittaamaan sitä, kuinka tärkeä hän on ollut meille – varsinkin nyt, kun Klingberg on ollut loukkaantuneena. Kun saamme Klingbergin takaisin, meidän puolustuksen top-3 on aika ilmiömäinen kolmikko, Montgomery sanoi viitaten kolmannella puolustajalla Miro Heiskaseen.