SAVONLINNA. Maalivahtien iskemät maalit ovat nousseet tällä kaudella tapetille kotimaan kaukaloissa komeasti.

Liigajoukkue Lukon Lassi Lehtinen kiskaisi joulukuussa tällaisen maalin ja Mestiksessä pelaava Ketterän Karolus Kaarlehto vähän myöhemmin tämän näköisen osuman.

Mestis

@Mestis
KAROLUS KAARLEHTO! @ImatranKettera-VAHTI KISKAISEE MAALIN! #Mestis

Lauantaina pelatussa SaPKon ja Hermeksen välisessä Mestiksen ottelussa oli todella lähellä, ettei kokkolalaisten Justus Annunen olisi iskenyt myös kiekkoa nuottaan.

– Kyllä minä vähän yritin. Pitäähän se aina kokeilla, kun on paikka, Colorado Avalanchen viime juhannuksen kolmoskierroksen varaus ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari veistelee Leijonat.comille.

Hermes johti ottelua lopussa vain maalilla numeroin 3-2, ja samalla SaPKo pelasi ilman veskaria. Annusen yritys lähti siis varsin kriittisillä hetkillä.

Maalin johtoasemassa tuollaisen yrittäminen kertonee itseluottamuksesta paljon?

– Noh.. Voihan se olla, edelleen leveä hymy kasvoilla puhuva veskari sanoo.

Hermeksessä itseluottamus on korkealla ja täysin ymmärrettävästi. Joukkue johtaa Mestistä neljän pisteen erolla ennen sarjakakkosta LeKiä.

Punaviivan paikkeille pysähtyneen maalivahdin yritys ei ollut lainkaan huono, sillä kokkolalaiset iskivät pitkälti tuon ansiosta heti perään 4-2-maalin tyhjään. Saku Kiviselle merkatun maalin jälkeen näytti siltä, että Hermes-pelaajat taisivat yrittää saada osumaa Annusen nimiin.

– Kiekko otti vähän huonoa, eikä se mennyt sinne (maaliin) asti, tulevaisuuden lupaus arvelee.

Vuonna 2000 syntynyt Annunen on tulevaisuuden suurimpia suomalaisia maalivahtinimiä. Tämän osoittavat todeksi nuorten MM-kulta ja NHL-varaus. Kempeläislähtöisen torjujan kausi on ollut Mestiksessä kuitenkin haastava, sillä pikkumustat ovat tarttuneet vain 88,7 pinnan varmuudella.