Nashville Predators on valmis kauppaamaan Eeli Tolvasen NHL:ssä, huhuilee usea eri lähde.

Tuorein sisäpiiritieto saatiin toimittaja Adrian Daterilta. Hän kertoo, että NHL-seura on valmis kauppaamaan suomalaislupauksen Ottawa Senatorsiin osana isoa kauppaa. Predators haluaa Senatorsin huippunimi Matt Duchenen riveihinsä – Tolvanen olisi tärkeä palapelin osa tässä kaupassa.

Tolvasen nimi siirtohuhuissa ei ole yllätys. Aiemmin muun muassa Sporsnet on kertonut, että Nashville on pohtinut nuorukaisen kauppaamista keinona vahvistaa tämän kauden joukkuettaan.

Nuori kiekkonimi voi olla yllättävän arvokas palanen NHL-markkinoilla. Senators vaatii kuitenkin eri lähteiden mukaan isoa hintaa Duchenesta. NHL Networkin Brian Lawton kertoo, että seura haluaisi huippunimestään peräti kaksi kiekkolupausta sekä kaksi ykköskierroksen varausta. Se on paljon pelaajasta, jonka nykyinen sopimus umpeutuu tänä keväänä.

– Se on tapa, jolla ei pidä aloittaa neuvotteluita tässä bisneksessä, Lawton ihmettelee.

Duchenen ympärillä riittää kuhinaa. Aiemmin muun muassa Jets on ollut huippunimen perässä.

Myös Tolvanen on kiinnostava nimi NHL-mittapuulla. 19-vuotias suomalainen on herättänyt kiinnostusta ympäri sarjaa. Ykköskierroksen varaus on pelannut tällä kaudella farmissa yhteensä 37 peliä tehoin 9+10. Hän oli voittamassa MM-kultaa Nuorten Leijonien kanssa alkuvuodesta.

LUE MYÖS: NHL-läpimurto lähellä? Suomalaislupaus hurmaa Dallasissa – valmentajalta kova lupaus: ”Pystyy olemaan ratkaiseva pelaaja”

LUE MYÖS: Ura nousuun Suomesta? Kiekkofanit naulaavat: Jesse Puljujärven palattava Liigaan

LUE MYÖS: Raivovaihde päälle? Patrik Laineen pommi ihmetytti harjoituksissa – NHL-valmentaja repesi: ”Tuollainen veto lopettaa uria lyhyeen”

Adrian Dater

@adater
One player the Predators would move in a potential Duchene trade is prospect Eeli Torvanen, from what I’m hearing @BSNDenver