Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine herätti huomiota laukauksellaan NHL-joukkueen harjoituksissa.

Maalitykki on pyörinyt viime aikoina otsikoissa negatiivisissa merkeissä – takana on jo 14 pelin maaliton putki. Kuvaavaa on, että tämän vuoden puolella suomalainen on tehnyt kokonaisen yhden maalin NHL:ssä.

Se näkyy myös Laineen otteissa. Winnipegin toimittajat ihmettelivät tiistain Jets-treeneissä suomalaisen pommia. Media kyseli treenien jälkeen päävalmentaja Paul Mauricelta Laineen normaalia raivokkaammista pommeista.

Se sai kokeneelle NHL-valmentajalle leveän hymyn kasvoille.

– Tiedättekö mitä? ”Patty” lopetti varmaan toisen viikkonsa jälkeen laukomasta treeneissä sillä tavalla kuin hän voi. Koska hän vain haluaa olla mukava joukkuekavereilleen. Jo viikko hänen saapumisensa jälkeen pelaajat liukuivat aina toiselle puolelle kaukaloa Laineen saadessa kiekon ja toivoivat, ettei veto osu heihin, Maurice virnuili medialle.

– Tuollainen veto voi lopettaa pelaajauran lyhyeen, joten hän ei tee niin. Tänään hän ampui pari kertaa sillä tavalla kuin hän voi. Ja kukaan ei pysäyttänyt häntä.

Toimittajien mukaan suomalaisen kuti painui komeasti maaliin Connor Hellebuyckin pyöritellessä vain päätään. Mauricen kommenteista voi päätellä, että suomalaistähden huumori on vaikeuksista huolimatta korkealla.

– Pelaajat nauttivat siitä. Sehän on varma. Eikö niin? Maurice virnuili.

”Uusi tilanne kaikille”

Mauricen kommenteista huokuu rauhallisuus, vaikka suomalaistähden ruuti on ollut viime aikoina pahasti märkää. Jets-leirissä tiedetään, ettei NHL ole aina helppo sarja 20-vuotiaalle pelaajalle.

Samalla myös kokenut valmentaja joutuu opettelemaan uusia asioita supertähden kanssa.

– Tämä on monella tapaa meille kaikille uusi tilanne. ”Patty” ei ole ollut urallaan aiemmin tällaisessa tilanteessa. Itse en ole koskaan valmentanut näin äärimmäistä pelaajaa. Pelaajaa, jolla on tuollainen laukaus, mutta ei saa vain hommaa toimimaan. Me kaikki opimme jatkuvasti, Maurice pohtii.

Laineen tehottomuus on herättänyt paljon spekulaatiota. Maurice muistuttaa, ettei maalitykin asema ole helppo. Kun koko kiekkomaailma seuraa suurennuslasilla joka ikistä pelitilannetta ja vaihtoa, vaatii se kylmiä hermoja. Samalla virheitä sattuu – väkisin.

– Tiedän vain, että hän tekee asioita, joita me pyydämme häntä tekemään treenien jälkeen. Hän on 20-vuotias – eikä tilanne ole helppo. Mutta se voi olla pieni asia, joka kääntää kurssin. Hän pommitti tänään pari Patrik Laine -maalia treeneissä, kaikilla oli hauskaa ja virne kasvoillaan. Jopa maalivahdeilla, Mauricen summaa.

LUE MYÖS: NHL-läpimurto lähellä? Suomalaislupaus hurmaa Dallasissa – valmentajalta kova lupaus: ”Pystyy olemaan ratkaiseva pelaaja”

LUE MYÖS: Eeli Tolvanen kaupan NHL:ssä? Lähde: Nashville himoitsee tähtihyökkääjää riveihinsä

LUE MYÖS: Ura nousuun Suomesta? Kiekkofanit naulaavat: Jesse Puljujärven palattava Liigaan

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥 Paul Maurice provides an update on Dustin Byfuglien's injury, heading into the final stretch, and more.