HELSINKI. Liigan puolivälierissä nähdään tänä keväänä monta kiinnostavaa taisteluparia.

Perjantaina alkavan Kärpät-Ilves-sarjan yksi kiinnostavin vääntö nähdään joukkueiden kahden nuoren tähden välillä. Kärppien Aleksi Heponiemi ja Ilveksen Oskari Laaksonen tuntevat toisensa pitkältä ajalta.

Nuorten Leijonien avainpelaajia kultaan päättyneissä kisoissa ollut duo on pelannut useasti myös samassa joukkueessa. Perjantaina alkavan pudotuspelisarjan aikana kaksikko iskee toisiaan vastaan – se käy ilmi myös pelien alla.

Leijonat.com jututti duoa. Sekä Heponiemi että Laaksonen odottavat innolla tutun ystävän kohtaamista.

Allun kanssa ollaan pelattu monta vuotta aikanaan yhdessä. Hänen kanssaan tulee ainakin pientä naljailua – se kuuluu asiaan, Laaksonen ennustaa Leijonat.comille leveä virne kasvoillaan.

Heponiemi ei aio itse jauhaa jäällä normaalia enemmän. Ilves-pakki saa silti kaukalossa erikoiskohtelua.

– En lähde varmaan sanasotaan. Mutta keppiä täytyy varmaan antaa – puolin ja toisin. Pitää vähän ärsyttää Oskaria. Tulee hauska sarja, Heponiemi kuittaa takaisin.

Lähtökohdat selvät

Lähtökohdat ottelupariin on selvät: Kärpät on runkosarjan voittajana selkeä voittajasuosikki. Ilves eteni 1. kierrokselta jatkoon. Nyt se yrittää horjuttaa Liigan runkosarjaa dominoinutta oululaisjoukkuetta.

– Meidän ei pidä lähteä katselemaan tai peruuttelemaan. Hyvä uho päälle. Ei ylimielisesti, mutta terveellä itseluottamuksella pelaamaan omalla tavallamme. Meillä ei ole tässä hävittävää.

Ensimmäinen peli antaa varmasti jo paljon osviittaa koko sarjasta. Joukkueet iskevät yhteen perjantaina Oulussa. Heponiemi odottaa heti kovaa peliä.

– Tässä on levätty ja treenattu hyvin. Ilveksessä on muutenkin paljon tuttuja vastassa, joten odotan kyllä innolla sarjaa, Kärpät-taituri kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo