ESPOO. Naisleijonien dramaattinen MM-finaali on herättänyt paljon huomiota myös kansainvälisesti.

Suomi koki kitkerän tappion rangaistuslaukauksilla, kun USA marssi dramaattisen finaalin jälkeen voittoon lukemin 2-1. MM-kotikisoissaan sensaatiomaisesti pelannut Naisleijonat pelasi häikäisevän finaalin – joukkue ehti iskeä jo pelin voittomaalin jatkoajalla.

Petra Niemisen osuma hylättiin kuitenkin videotarkistuksen jälkeen. Tilanne herätti paljon ihmetystä – varsinkin sosiaalisessa mediassa ratkaisua kummasteltiin.

Tilanne on ihmetyttänyt myös kansainvälisesti. Muun muassa Ruotsissa maan media on uutisoinut rajusta finaalista laajasti.

– Suomi oli jo sensaatiomaisesti mestari naisten jääkiekossa. Se oli ryöstö. Ymmärrän, että suomalaiset tuntevat olonsa huijatuksi. Se olisi ollut jääkiekkohistorian suurin yllätys, Aftonbladetin kokenut Mats Wennerholm kirjoittaa.

Samoilla linjoilla oli myös Expressen, joka kirjoitti isoilla otsikoilla kaaoksesta. Pasi Mustosen sitaatit skandaalista nousivat vahvasti esille.

– Tämä on oudointa, mitä olen nähnyt, totesi puolestaan SVT:n asiantuntija Jonas Andersson.

LUE MYÖS: Suoraa tekstiä! Leijonavalmentaja raivona MM-finaalin oikeusmurhasta: ”Täydellinen skandaali”

LUE MYÖS: Kitkerää! Leijonataituri iski Suomen MM-kultaan – tuomarien raju ratkaisu yllätti täysin: ”Meidät ryöstettiin”

LUE MYÖS: Suomen maajoukkue tekemässä protestin MM-finaalin tuomarifarssista?

LUE MYÖS: Sauli Niinistö jyrähti Naisleijonien kokemasta tuomarifarssista: ”Ei oikein aukea”

LUE MYÖS: Vietiinkö Suomelta MM-kulta? Leijonafanit raivoavat somessa: ”Miten h**vetissä maali hylättiin?”