HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on joutunut vastailemaan NHL-pelaajien kieltäytymisestä kyllästymiseen asti medialle.

Suomen MM-leiriryhmä valmistautuu tällä viikolla Helsingissä kevään arvokisoihin. Ohjelmassa on kaksi ottelua Ruotsia vastaan.

Ryhmään liittyi alkuviikosta kolme vahvistusta Pohjois-Amerikasta: maalivahti Kevin Lankinen, puolustaja Henri Jokiharju sekä hyökkääjä Juho Lammikko ovat joukkueen ainoat rapakon takaa tulleet avut tähän mennessä.

Sen myötä mediassa on puhuttu jo NHL-tähtien poisjääntiaallosta. Jalonen ei innostu spekuloimaan tilanteella.

– Me emme ilmoita, jos joku pelaa ei tule. Jos pelaaja itse haluaa kertoa asiasta – hän voi ilmoittaa. Tässä saisi muuten kertoa jatkuvasti jotain plussia tai miinuksia. Meillä tuskin on edes oikeuksia kertoa syitä jonkun poissaololle, Jalonen kuittaa.

Runkosarjan jälkeen varmistui, että peräti 17 suomalaista NHL-nimeä jää ulos arvokisoista. Mukana oli useampi kova nimi, joille olisi varmasti ollut käyttöä MM-jäillä. Toisaalta usealla huippunimellä oli vahvat perusteet jättää Slovakian arvoturnaus väliin.

– Tässä etukäteen tiedettiin jo, että NHL:ssä on paljon pelaajia, joilla on sopimus katkolla. Tänä päivänä heitä harvoin nähdään kisoissa. Toki aina yksi tai kaksi ylläriä saattaa tulla, mutta se kuuluu otantaan. Oli vuosi mikä tahansa.

– Eihän me ikinä tiedetä etukäteen, tuleeko joku vai ei tule. Vasta viimeisen pelin jälkeen tiedetään varmasti, onko joku tulossa vai ei. Emme me ketään pelaajaa odoteta etukäteen. Mitä jäällä tapahtuu? Mitä seura sanoo? Ei meillä ole siihen mitään mahdollisuutta vaikuttaa. Sen takia meidän ei hirveästi kannatta miettiä tätä. Fokus on tässä ryhmässä, joka on kasassa, Jalonen täräyttää.

Kokenut valmentaja haluaa jättää median spekulaatiot sivuun. Toimittajien kyselytunnin annin voi summata lyhyesti.

– Meillä on hyvä joukkue kasassa – mä keskityn siihen. Meillä on paljon hyviä nuoria NHL-pelaajia, joku vuosi siellä tulee paljon nimiä mukaan. Joka vuosi kaikki eivät tule mukaan – näin se vain menee. Olen innoissani, että saan valmentaa tätä ryhmää. En itke kenenkään perään. En nyt enkä jatkossa.

LUE MYÖS: Paljastus: Kaapo Kakko tavannut jo NHL-pomoja: ”Käyty syömässä ja juttelemassa”

LUE MYÖS: Tärkeitä NHL-apuja Leijoniin? Jere Lehtinen avaa MM-joukkueen kasaamista: ”Olemme nopeasti yhteydessä”

LUE MYÖS: Tässä on Suomen tuore MM-leiriryhmä – mukana usea kiinnostava nimi!

MITÄ AJATUKSIA NHL-POISJÄÄNNIT HERÄTTÄVÄT FANEISSA? Hyppää keskusteluun myös Facebookin suositussa Leijonafanit-ryhmässä!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo