Leijonien MM-kultajoukkueesta löytyy huikeita tarinoita, eikä varmasti ikimuistoisempaa tarinaa ole, kuin kapteeni Marko ”Mörkö” Anttilan nousu yllättäväksi ratkaisijaksi kisojen kolmessa tärkeimmässä kamppailussa.

Leijonien MM-kullan takana on myös toinenkin pelaaja, jolta tuskin odotettiin kovinkaan suuria asioita. Tämä oli maalivahti Kevin Lankinen, joka loisti jo alkusarjan otteluissa, mutta oli pudotuspeleissä Venäjää ja Kanadaa vastaan täysin ohittamaton muuri.

AHL-seura Rockford IceHogsin 24-vuotias torjuja oli varmasti monelle kiekkofanille hyvin tuntematon nimi ennen MM-kisoja. Edes Leijonat-kapteeni Anttila ei ollut tietoinen Lankisen taustoista.

– Ihan rehellisesti sanottuna en tiennyt hänestä juuri mitään. En ollut nähnyt pelejä aiemmin, mutta hienosti tuli mukaan porukkaan sisään. Valtava itseluottamus ja rauhallisuus paistaa läpi, leijonajätti hehkutti Leijonat.comille.

Vaatimattomana lempääläisenä, Anttila ei lähtenyt taistelemaan MM-sankarin viitasta.

– Hän pelasi niin hienon turnauksen. Hän on suurempi kansallissankari kuin minä. Hän on minusta turnauksen paras maalivahti, Leijonat-jätti naulaa.

LUE MYÖS: Mörkö-Markon MM-kisat! 12 syytä – tämän takia Marko Anttilasta kasvoi täysin poikkeuksellinen ilmiö

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo