Suomalaishyökkääjä Patrik Laine on rapakon takana ja kotimaassakin tällä hetkellä kuuma puheenaihe. Winnipeg Jetsissä hyökänneellä pelaajalla ei ole toistaiseksi sopimusta mihinkään, ja lisäksi suomalaisella on kerrottu olevan murheita joukkueen sisällä. Asian nosti esille Sportsnetin NHL-toimittaja Elliotte Friedman.

Hänen mukaansa Laine ei lähtenyt joukkueessa hymyssä suin viime kauden päättymisen jälkeen. Se oli osaksi hänen omaa syytään, koska suomalainen ei vastannut odotuksiin toivotulla tavalla.

Tottahan se on. Suomalainen summasi kolmannella NHL-kaudellaan runkosarjan heikoimmat pinnat. Pisteitä kertyi 82 ottelussa mallia 30+20=50, kun aiemmilla sesongeilla niitä kirjattiin 44+26=70 ja 36+28=64.

– Jetsin kärkipelaajien vaatimustaso on kova. Heidän mukaan kaikkien on hyväksyttävä yhteiset tavoitteet. Nyt on koettu niin, että Laine ei sitoutunut tarpeeksi. Laine piti joitain vaatimuksia naurettavina.

Keskustelu auki

Nyt Friedmanin kommentit ovat saaneet aikaan melkoisen melun. TSN kysyi eräässä jutussaan sitä, että mistä toimittaja lie saanut päätelmänsä.

Kyseisen median eräs toimittaja on sitä mieltä, että koko show’n synnyttäjä on Laineen agentti Michael Liut. Lähde näkee, että hän haluaa saada keskustelua aikaan.

Sama media heittää ilmaan sen ajatuksen, että kuka moisesta hyötyisi. Vastaushan on tietysti Laine. Nyt keskustelut on avattu, joskin varsin kyseenalaisella puheenaiheella.

Laineen viime kausi oli hänen uransa heikoin. Runkosarjassa syntyi pinnoja huonommin kuin koskaan: 30+20=50.