Viime kevään siirtorajalla Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin kaupatulla Mikael Granlundilla on paljon todistettavaa alkavalla NHL-kaudella.

Granlundin startti Predatorsissa oli iso pettymys, sillä hän kirjasi runkosarjan 16 ottelussaan vaatimattomat tehot 1+4. Pudotuspeleissä 27-vuotias suomalaistaituri teki kuudessa pelissä pisteet 1+1.

The Athletic -lehden toimittaja Adam Vingan uskoo, että parhaimmillaan Granlundin tärkeä palanen Predatorsin kärkiketjuihin.

– Parhaassa tapauksessa, kun hän saa hieman aikaa tottua Predatorsiin, niin Granlund palaa Minnesota Wild -aikansa vireeseen. Hän voi rikkoa ensi kaudella 60 pisteen rajan kakkosketjussa yhteistyössä Matt Duchenen kanssa, Vingan sanoo.

Vingan kuitenkin muistuttaa, että jos Granlundin esitykset eivät parane, vaihtaa hän seuraa ensi kesänä.

– Pahimmassa tapauksessa taas, jos Granlund on yhtä tehoton kuin viime keväällä, niin Predatorsin täytyy päästää hänestä irti ja antaa sopimuksen päättyä ensi kesää.

Granlundin 5,75 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy ensi heinäkuun 1. päivä, joten ilman jatkopaperia hänestä tulee vapaa agentti.