Nuorten kultaleijona mukana todella yllättävältä kuulostavan joukkueen jäillä

© Kuva: Getty Images

Muiden joukkueiden treeneissä vierailu on jääkiekkoilijoille kesällä tyypillistä. Esimerkiksi Florida Panthersia edustavat hyökkääjät Aleksander Barkov ja Henrik Borgström ovat olleet tänä suvena liigajoukkueista Tapparan ja HIFK:n jäillä.

Nyt ruotsalaislaum,a HV71 sai maalilleen todella kovan nimen. Eräillä jäillä tolppien välissä nimittäin seisoi Nashville Predatorsin suomalaistähti Juuse Saros.

Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan HV71:n suomalaisstara on hyökkääjä Juuso Ikonen. Saros ei puolestaan ole koskaan edustanut kyseistä joukkuetta, eikä hän ole itse asiassa ikinä pelannut Ruotsissa missään muussakaan seurajoukkueessa.

Tammikuun 2014 nuorten maailmanmestari pysäytteli pikkumustia viime kaudella NHL:n runkosarjassa 91,5 prosentin varmuudella, pudotuspeleissä vastaava tilasto oli häikäisevä 95,2. Hän tosin pääsi irti vain yhdessä playoff-matsissa.

LUE MYÖS: Yllättävä veto! Nuori pakkilupaus kieltäytyi NHL-sopimuksesta – hakee pelipaikkaa Suomesta: ”Pääsen näyttämään osaamistani”

LUE MYÖS: Läpimurto Liigaan? 20-vuotias leijonalupaus palasi Kanadasta Suomeen: ”Unelma pienestä pitäen”

LUE MYÖS: Nimekäs vahvistus! Eero Elo palaa Liigaan – kovin odotuksin: ”Maaleja, maaleja ja maaleja – se on mun ykkösjuttu”

LUE MYÖS: Tulevaisuuden huippunimi? Detroit lähetti nuoren kiekkotaiturin Suomeen: ”Vaatii totuttelua – hyvä askel minulle”

LUE MYÖS: Kilpailijan leiriin! HPK:n huippunimi hyppäsi HIFK:n riveihin – avaa siirron syyt: ”Tarvitsin muutosta”

LUE MYÖS: Uusi kulttipelaaja Liigaan? Ässien voimapesä hurmasi ja vihastutti debyytissään – lupaa: ”Vastustaja käy kuumana”