Kilpailijan leiriin! HPK:n huippunimi hyppäsi HIFK:n riveihin – avaa siirron syyt: ”Tarvitsin muutosta”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n riveissä nähdään alkavalla kaudella useampi kiinnostava vahvistus. Yksi heistä on Otto Paajanen, joka vaihtaa seuraa usean mainion HPK-vuoden jälkeen.

Hyökkääjä on ehtinyt pelata jo 481 ottelua Liigassa. Se on melkoinen paljon nuorelle iälle. Usein on helppo unohtaa, että Paajanen on vasta 26-vuotias.

Yksi Paajasen uran tähänastinen kruunu nähtiin viime keväänä, kun HPK marssi Liiga-mestariksi. Samalla hyökkääjä valittiin itse pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Nyt edessä on uusi kausi ja uudet kujeet Helsingissä. Leijonat.com tapasi hyökkääjän, joka avasi siirtonsa taustoja.

– Koin, että tarvitsin muutosta. Olin ollut samassa seurassa ja samojen juttujen parissa niin kauan. Ympäristö tuli jo vähän turhan tutuksi, Paajanen summaa Leijonat.comille.

Paajanen sai alleen heti muutaman pelin Pitsiturnauksessa. Elokuun alun tynkäpelit jättivät vielä hiomisen varaa – nuorella kokoonpanolla pelannut HIFK hävisi karnevaalimaisen turnauksen molemmat ottelut Raumalla.

– Hauskaa oli, mutta kyllä tässä jäi vielä aika paljon parannettavaa. Nyt saatiin joku suunta, Paajanen virnistää.

Ensimmäiset pelit ja harjoitukset ovat maistuneet silti heti Paajaselle, joka kertoo suoraan saaneensa seuranvaihdosta kaivatun piristysruiskeen arkeen.

– HIFK on hieno paikka ja hieno haaste. Oli kiva päästä tänne. Tämä ei ole varmasti se helpoin paikka. Jokainen peli pitäisi voittaa. Hätäisimmät ovat jo varmaan nyt huolestuneita, mutta ei se mitään. Se kuuluu tähän.

LUE MYÖS: Tulevaisuuden huippunimi? Detroit lähetti nuoren kiekkotaiturin Suomeen: ”Vaatii totuttelua – hyvä askel minulle”

Tutut vahvuudet HIFK:hon

Paajanen on rutiinillaan jo kokenut nimi Liigaan. Hyökkääjä pystyy takomaan sekä pisteitä että olemaan luotettava nimi omassa päässä.

Näitä aseita Paajaselta odotetaan myös HIFK:ssa.

– Tuon joukkueeseen molempiin suuntiin vahvaa pelaamista. Kamppailuvoimaa ja työteliäisyyttä.  Erikoistilannepelaamista monipuolisesti – sekä alivoimaa että myös toivottavasti ylivoimaa. Näitä asioita haluan tuoda myös täällä esille, HIFK-vahvistus itse summaa.

HIFK:lla on tulevalle kaudelle kova nippu – jälleen kerran. Paajanen uskoo, että heti syksyllä kaukalossa nähdään energinen helsinkiläisjoukkue.

– Ensivaikutelma on työteliäs. Meillä on paljon todella hyviä jääkiekkoilijoita. Kaikki painavat hommia, että olemme iskussa tosipelien alkaessa. Huomaa, että meillä on nälkää tässä ryhmässä, hyökkääjä kiteyttää.

LUE MYÖS: Uusi kulttipelaaja Liigaan? Ässien voimapesä hurmasi ja vihastutti debyytissään – lupaa: ”Vastustaja käy kuumana”

LUE MYÖS: NHL-konkarin koulussa! Leijonien 17-vuotias superlupaus viihtyy Tuomo Ruudun opissa: ”Antaa paljon vinkkejä”

LUE MYÖS: Erilainen polku huipulle! Suomalainen NHL-lupaus kieltäytyi Liiga-tarjouksista: ”Ei helppo päätös”

LUE MYÖS: Leijonien Anton Lundell herättää huomiota jo NHL:ssä: ”Minun tehtäväni on pelata mahdollisimman hyvin”

LUE MYÖS: Huippuvahvistus! Leijonien NHL-lupaus valitsi Liigan Kanadan sijaan – avaa nyt syyt siirrolle

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo