Nimekäs vahvistus! Eero Elo palaa Liigaan – kovin odotuksin: ”Maaleja, maaleja ja maaleja – se on mun ykkösjuttu”

© Kuva: Juha Tamminen

RAUMA. Rauman Lukko nappasi kesällä mieluisan paluumuuttajan riveihinsä, kun Liiga-seura ilmoitti tehneensä sopimuksen Eero Elon kanssa.

Samalla päättyi Lukko-kasvatin kierros: 29-vuotias hyökkääjä on palannut tänä kesänä kotikulmilleen Lukko-paidassa yli kuuden vuoden tauon jälkeen. Matkalla Elo on kokenut melkoisesti – hyökkääjä voitti Ässissä SM-kultaa, sen ohella hän on ehtinyt takoa mainiota tehoja sekä KHL:ssä että Sveitsin NLA:ssa.

Paluu Suomeen on maistunut. Leijonat.com tapasi Elon Pitsiturnauksen merkeissä. Samalla esille nousivat syyt Lukko-diilin taustalla.

– Onhan tämä ollut hienoa. Täältä on kuitenkin kaikki alkanut. Mietittiin perheen kanssa, että tämä oli tässä vaiheessa paras ratkaisu. En halunnut lähteä tässä vaiheessa taas jonnekin vieraaseen paikkaan, Elo summaa Leijonat.comille.

Yksi iso syy siirrolle löytyy muutoksesta Lukko-johdosta. Elo kertoo suoraan käyneensä useita hyviä keskusteluita Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin kanssa. Yhteenotot ja tilannekatsaus Raumalta vaikuttivat paljon päätökseen.

– Tämä päätös syntyi sen jälkeen lopulta aika nopeasti. Sahlstedt on muuttanut paljon touhuamista ja tapoja täällä, Elo avaa.

LUE MYÖS: Tulevaisuuden huippunimi? Detroit lähetti nuoren kiekkotaiturin Suomeen: ”Vaatii totuttelua – hyvä askel minulle”

 

Eero Elo Lukon paidassa 2010. Kuva: Juha Tamminen.

 

Maalintekijän tavoitteet

29-vuotias Elo on lähtökohtaisesti nimekäs vahvistus Lukkoon. Kolme vuotta Sveitsissä ja kaksi KHL:ssä ovat tuoneet kiekkoilijan mukaan paljon uutta hyökkääjän tekemiseen kaukalossa.

– Peli on aika paljon monipuolistunut. Sitä pystyy pelaamaan enemmän ja enemmän erilaisia rooleja. Nyt vedin jopa alivoimaa, heh. Joka osa-alue on mennyt paljon eteenpäin, Elo pohtii.

Samalla hyökkääjän rooli joukkueessa on muuttunut melkoisesti. Jos Elo oli edellisellä Lukko-kaudella joukkueensa nuorta osastoa, on hän nyt kokenutta kaartia.

– Tässä huomaa, että ura etenee lopulta aika nopeasti. Olen neljänneksi vanhin kaveri tässä joukkueessa.  Nyt täytyy osata muuttua myös siinä mielessä. Täytyy näyttää nuoremmille mallia ja esimerkkiä. Samalla tavalla kuin kokeneemmat aikanaan neuvoivat myös minua. Niin ne hommat menevät eteenpäin.

Tavoitteet Raumalla ovat silti selvät: aikanaan Sikaranne-lempinimen saanut hyökkääjä saapuu Liigaan yksi iso päämäärä mielessään.

– Maaleja, maaleja ja maaleja. Niitä on ennenkin odotettu ja odotetaan myös nyt. Ja niitä haluan tehdä. Se on kuitenkin se mun ykkösjuttu.

LUE MYÖS: Kilpailijan leiriin! HPK:n huippunimi hyppäsi HIFK:n riveihin – avaa siirron syyt: ”Tarvitsin muutosta”

LUE MYÖS: Uusi kulttipelaaja Liigaan? Ässien voimapesä hurmasi ja vihastutti debyytissään – lupaa: ”Vastustaja käy kuumana”

LUE MYÖS: NHL-konkarin koulussa! Leijonien 17-vuotias superlupaus viihtyy Tuomo Ruudun opissa: ”Antaa paljon vinkkejä”

LUE MYÖS: Erilainen polku huipulle! Suomalainen NHL-lupaus kieltäytyi Liiga-tarjouksista: ”Ei helppo päätös”

LUE MYÖS: Leijonien Anton Lundell herättää huomiota jo NHL:ssä: ”Minun tehtäväni on pelata mahdollisimman hyvin”

LUE MYÖS: Huippuvahvistus! Leijonien NHL-lupaus valitsi Liigan Kanadan sijaan – avaa nyt syyt siirrolle

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo

 


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!