Ruotsin jääminen pois ensi viikolla Suomessa pelattavasta naisten Euro Hockey Tourin turnauksesta johtaa otteluohjelman muutoksiin.

Ruotsi ilmoitti torstai-iltana ettei se pysty osallistumaan tapahtumaan. Ruotsin poisjäännin syynä on maan jääkiekkoliiton ja Ruotsin Naisten Liigan väliset erimielisyydet maajoukkuekorvausten maksajasta.

Suomen naisten maajoukkueiden GM Tuula Puputti on tilanteesta harmissaan.

– Olisimme tietysti toivoneet Ruotsin osallistuvan, mutta tämä ei ollut meidän käsissämme, Puputti kommentoi tapahtunutta Suomen jääkiekkoliiton tiedotteesssa ja jatkaa:

– Toivottavasti Ruotsissa saadaan pattitilanne ratkaistua ja Ruotsin naiset ovat mukana kauden seuraavassa tapahtumassa, joka on määrä järjestää Ruotsissa. Ruotsissa naisten jääkiekko on ottanut Liiga- ja seuratasolla harppauksia kohti ammattimaisuutta ja myös urheilullisuus on kovalla tasolla. Rakenteiden osalta asiat vaativat selvästi vielä tarkempia sopimuksia, jotta myös maajoukkuetoiminta säilyy vahvana.

Edessä olevan turnauksen otteluohjelmaan Ruotsin poisjäänti aiheuttaa muutoksia. Alun perin Naisleijonien ja Ruotsin oli tarkoitus kohdata lauantaina 24.elokuuta Keravalla. Suomen vastustajaksi ottelussa vaihtuu Venäjä.

Euro Hockey Tourin turnauksen uusittu otteluohjelma:

Ti 20.08.
klo 15:00 Venäjä – Japani, Vierumäki
klo 19:00 Tshekki – Suomi, Vierumäki

Ke 21.08.
klo 15:00 Tshekki – Japani, Vierumäki
klo 18:30 Suomi – Venäjä, Mikkeli

Pe 23.08.
klo 15:00 Japani – Suomi, Vierumäki
klo 15:15 Venäjä – Tshekki, Vierumäki

La 24.08.
klo 10.30 Japani – Tshekki, Vierumäki
klo 13:00 Suomi – Venäjä, Kerava

Suomen otteluista on suora verkkolähetys Leijonat.fi-verkkosivuilla.

LUE MYÖS: Ruotsin jääkiekkoliitolle pitkä lista karuja syytöksiä: Naismaajoukkueelle tarjottu miesten vaatteita ja vanhentuneita ruokia!