Winnipeg Jetsin tähtihyökkääjä Mark Scheifele hehkuttaa tuoreessa haastattelussa miehen pitkäaikaista ketjukaveria Blake Wheeleriä tavalla, joka on osittain jopa tulkittavissa jonkin asteisena piikittelynä seuran suomalaistähti Patrik Lainetta kohtaan.

Varsinkin suomalaiset kiekkoseuraajat ovat Laineen kolmen NHL-kauden aikana ihmetelleet usein sitä, miksei hurjalla laukauksella varustettua suomalaista peluuteta ykkösketjussa joukkueen ylivoimaisesti parhaan sentterin – Scheifelen – rinnalla. Sen sijaan Scheifelen rinnalla on jo vuosien ajan viilettänyt isokokoinen voimahyökkääjä Wheeler.

Scheifelen tuoreista kommenteista voi joka tapauksessa päätellä, ettei tarvetta muutoksille ole jatkossakaan.

– Tämä asia on jotain synnynnäistä. Sitä joko on tai ei. Meillä klikkasi Wheelerin kanssa välittömästi. Ymmärrämme toistemme tekemisiä jäällä. Blake on todella älykäs pelaaja ja mielestäni olen sitä itsekin. Kyse on siitä, että ymmärrämme toisiamme ja sitä, mitä toinen jäällä tekee, Scheifele kertoo Jetsin sisäpiiritoimittaja Scott Billeckille ensimmäisten jääharjoitusten jälkeen.

– Mielestäni pelaajien välinen kemia on koko pelin tärkein elementti. Haluat pelata niiden kanssa, joiden kanssa kemiat klikkaavat. Et voi mitata pelaajien välistä kemiaa tilastoilla, Scheifele muistuttaa.

Jetsin johtavien pelaajien on isoissa Pohjois-Amerikan medioissa kerrottu olleen tyytymättömiä varsinkin yksipuolisena hyökkääjänä pidetyn Laineen työmoraaliin kaukalossa. Scheifelen tuoreiden kommenttien perusteella Laineen ei liene syytä odottaa nousevan kanadalaistähden rinnalle tasaviisikoin pelatessa myöskään alkavalla kaudella.