Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei pidä Liigan uudistuksesta mikittää päävalmentajat peleissä, uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Jalonen on saanut kotimaan pääsarjan valmentajilta rajua kritiikkiä uudistuksesta. Telia mikitti jo viime keväänä valmentajat peleihin. Sama meno on jatkunut tällä kaudella.

Jalosen mukaan kyse on valmentajien vapaudesta toteuttaa itseään. Pelko tv-mikeistä saattaa rajoittaa ammatin toteuttamista.

– Jääkiekossa pukukopit ja vaihtoaitiot ovat pyhiä paikkoja. Sellaisina ne tulisi myös säilyttää. Se, millä tavoin joukkueita valmennetaan, ei kuulu kenellekään ulkopuoliselle. Ne ovat joukkueiden sisäisiä asioita. Muistutan, että kyse on valmentajien työstä, ja sitä kautta heidän elämästäänkin. SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo, Jalonen ihmettelee Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomien mukaan valmentajat eivät uskalla Liigassa kommentoida uudistusta omalla nimellään. Kritiikkiä on silti tullut – myös Jaloselle.

– SM-liigan valmentajat ovat riekaleina tästä mikkiuudistuksesta. Ymmärrän heitä todella hyvin. Minua ottaa heidän puolestaan päähän, sillä minunkaan mielestäni uudistuksessa ei ole järkeä, Jalonen lataa.

Kriitiikkiä on varmasti kasvattanut HPK-valmentaja Antti Pennasen tapaus. Käskijä joutui tikunnokkaan, kun hänen raju kielenkäyttönsä tuomaristoa kohtaan päätyi suoraan tv-lähetyksee Liiga-avauksessa.

Jalonen tuntee sympatiaa Pennasta kohtaan.

– Lätkäkulttuurissa valmentamiseen kuuluvat myös kirosanat. Se on yksi keino alleviivata, että ohjeet menevät perille. Lätkäkulttuurissa yksilöille annetaan välillä myös voimakasta negatiivista palautetta, mikä sekin on täysin normaalia. Mutta kuten sanottu, ne ovat joukkueiden sisäisiä juttuja, Jalonen pohtii.

Lähde: Ilta-Sanomat