Venäläislehti Championat uutisoi Moskovassa tapahtuneesta hyvin erikoisesta kiekkojuniorin vanhempien huijauksesta.

Kaksi viikkoa Jastreby Moskovan jääkiekkoakatemiasta valmistuttua, 18-vuotiaan kiekkojuniorin Rinat Gazizovin vanhempia lähestyttiin venäläismiehen toimesta, joka esiintyi heille ”kirjallisen todistuksen” avulla pelaaja-agenttina.

Tämä ”pelaaja-agentti” oli sanonut vanhemmille seuranneensa heidän poikaansa jo pitkään, ja että hän pitää poikaa kovana lupauksena. Muutama päivä tapaamista myöhemmin, mies oli kertonut järjestävänsä suhteillaan Gazizoville siirron NHL:ään, jos vanhemmat maksavat hänelle 1,5 miljoonaa ruplaa (n. 21 150 euroa).

Vanhemmat uskoivat miehen sepustuksia ja alkoivat heti etsimään säästöistään rahasummaa. Tarvittava ruplamäärä saatiin lopulta kasaan, kun vanhemmat myivät oman asuntonsa.

Lopputulema oli vanhemmille suuri järkytys, sillä Gazizov ei koskaan päässyt edes Pohjois-Amerikan mantereelle, ja ”pelaaja-agentti” oli samalla kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Championat kertoo poliisin etsivän vieläkin huijaria.

Gazizov pelasi viime kaudella Jastreby Moskovan riveissä Venäjän U-18 sarjassa 17 ottelua hyökkääjälle vaisuin pistein 3+0.

180-senttinen Gazizov oli kesällä 2019 ensimmäistä kertaa varauskelpoinen NHL:ään.