Monen mielestä kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija Wayne Gretzky saattaa tehdä paluun valmennustehtäviin vuosien tauon jälkeen.

58-vuotiasta NHL-legendaa ollaan pyydetty Kanadan maajoukkueen peräsimeen joulukuussa pelattavaan Spengler Cupiin. Asiasta kertoi kiekkoasiantuntija Pierre LeBrun.

Gretzky itse epäröi vielä paluuta valmennustehtäviin. Miehen 10 vuoden takainen päävalmentajapesti silloisen Phoenix Coyotesin NHL-seurassa sujui vailla sen suurempaa menestystä.

– Oli iloinen yllätys saada soitto GM Sean Burkelta. Kiitin häntä ja olin innostunut ajatuksesta. Team Canadalla on aina erityinen asema minulle. Spengler Cup on vanhin edelleen järjestettävä jääkiekkoturnaus, joten on suuri kunnia tulla kysytyksi tehtävään, Gretzky kertoo LeBrunille.

– Kerroin tarvitsevani hieman aikaa. Ainoa ongelma on siinä, että turnaus pelataan joulun aikaan. Päätös on vaikea. Keskustelemme aiheesta lisää. Mutta joka tapauksessa hänen yhteydenottonsa oli suuri kunnia, Gretzky pyörittelee.

Spengler Cupissa nähtiin vuosi sitten sen pitkän historian ensimmäinen suomalaisvoittaja KalPan kukistettua finaalissa juuri Kanadan. Legendaarinen turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1923.

LUE MYÖS: Venäläistähti Ilja Kovaltshuk hyllytettiin NHL:ssä – paluu KHL:ään edessä?

LUE MYÖS: Uusi valmentaja selvillä! Kärpät paljastaa jo tulevien vuosien valmennuksen

LUE MYÖS: Tärkeä siirtouutinen! Leijonalupaus vaihtaa toiseen Liiga-seuraan – tarjolla iso rooli ennen MM-kisoja?

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä Leijoniin? Arvio: tässä ovat maajoukkueen potentiaaliset uudet vahvistukset