Vancouver Canucksin suomalaislupaus Olli Juolevin menneet vuodet ovat olleet repaleisia lukuisten loukkaantumisten takia.

21-vuotias suomalaispakki on saanut pelata viimeiset vuodet varsin pienellä mediahuomiolla. Syy tähän on selvä: nuori huippupakki on joutunut rakentamaan uraansa sivupolkuja pitkin ikävien vammojen takia.

Muun muassa polvi ja lantiovammat ovat hidastaneet suomalaisen menoa rajusti. Sen myötä debyytti NHL:ään on yhä tekemättä.

Canucksissa uskotaan yhä nuoreen suomalaiseen. Pakki on pelannut alkukaudesta farmijoukkue Utica Cometsin matkassa 30 peliä tehoin 1+14=15.

Samalla Juolevi kiinnostaa myös Kanadassa. Harva muistaa, että pakki varattiin kesän 2016 varaustilaisuudessa heti Auston Matthewsin, Patrik Laineen, Pierre-Luc Dubois’n ja Jesse Puljujärven jälkeen viidentenä.

Sen myötä Sportsnet on tehnyt ison jutun, jossa päivitetään muun muassa suomalaisen NHL-superlupauksen tilannetta.

– Meidän pitää olla kärsivällisiä hänen suhteensa. Hänet nähdään vielä NHL:ssä jossain vaiheessa. Uskon, että hän on silloin tasainen pelaaja sinne, AHL-seuraa läheltä seuraava toimittaja Cory Hergott kommentoi Sportsnetin haastattelussa.

Omassa päässä kehitystä

Mitä Juolevilta kannattaa tulevaisuudessa odottaa. Moni kiekkoseuraaja odotti suomalaisen hyppyä NHL:ään jo tällä kaudella – tuoreet vammat ovat sotkeneet näitä suunnitelmia.

Juolevi on tehnyt AHL:ssä mainiota pisteitä pelistä toiseen. Suurimmat kehityskohteet ovat oman pään pelissä – sen myös Hergott nostaa esille.

– Näen hänet hyvänä kahden suunnan pakkina – ja näin on hän on pelannut nyt myös AHL:ssä. Hän blokkaa valtavasti laukauksia ja pelaa paljon alivoimaa, hän on kehittynyt oman pään pelissä valtavasti, toimittaja kehuu.

LUE MYÖS: Pelottavia uutisia! Jatkoaika: Tappara-tähti loukkaantui treeneissä – kiidätettiin sairaalaan

LUE MYÖS: Katso video: Tylyä! Näin Juuse Saros nollasi Patrik Laineen ja muut Winnipeg-tähdet

LUE MYÖS: Suomalaispakki kuumaa vaihtotavaraa NHL:ssä? Lähde: olisi vastaus toisen NHL-seuran ongelmiin