Monet eivät uskoneet ennen NHL-kauden alkua Columbus Blue Jacketsiin, mutta kuluva kausi on osoittanut, että joukkue on selviytynyt hyvin isoista menetyksistä.

Joukkue menetti ennen kauden alkua muun muassa Sergei Bobrovskin, Artemi Panarinin ja Matt Duchenen. Siitäkin huolimatta Blue Jackets on tällä hetkellä vahvasti mukana taistossa pudotuspelipaikoista. Parhaillaan joukkue viilettää peräti kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa.

– Aika paljon uutisoitiin siitä, että meidän joukkueella ei syvyys riitä, kun niin moni pelaaja lähti. Mutta joukkueen sisällä me kyllä tiedettiin, että suurin osa ydinryhmästä jäi. Lähteneistä isoista nimistä suurin osa oli tullutkin vasta kauden puolivälin jälkeen. He olivat tavallaan pikavisiitillä, Nutivaara kommentoi NHL.comin verkkosivuilla.

Suomalaispuolustajan mukaan kurssi on kääntynyt nimenomaan siitä syystä, että joukkueessa on puhallettu yhteen hiileen. Pahimmillaan Blue Jacketsilla on ollut samaan aikaan peräti 11 pelaajaa sairastuvalla, mutta siitäkin on selvitty.

– Joukkuehenki pelasti meidät, ja sen lisäksi jokainen nosti omaa tasoaan. Totta kai maalivahdit olivat isossa roolissa siinä vaiheessa. En tiedä, jotenkin vaan päästiin siitä läpi. Meillä on niin syvä kokoonpano, Nutivaara kehuu.