NHL-apuja MM-kisoihin? Leijonavalmennus matkustaa Pohjois-Amerikkaan – ”Paljon pelejä ja keskusteluita”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen suunnittelevat jo matkaa rapakon taakse.

Duo matkustaa helmi-maaliskuussa kaksi kertaa Pohjois-Amerikkaan. Ohjelmassa on Jalosen mukaan tapaamisia useiden huippunimien kanssa. Samalla leijonajohto katsoo paikan päällä usean NHL-pelin.

– Avoimin mielin lähdetään. Nähdään pelaajia ennen ja jälkeen pelejä. Tarjolla on paljon keskusteluita. Ja pelaajat tietävät kyllä, mistä on kyse. Maajoukkueeseen halutaan aina hyviä pelaajia, se ei ole varmasti mikään yllätys, Jalonen summaa medialle.

Valmentaja painottaa, ettei tulevan kevään MM-kisojen NHL-vahvistusten määrästä voi tehdä vielä järkevää arviota. Jalonen on silti äärimmäisen luottavainen: Leijoniin riittää imua rapakon takana.

– Mulla on sellainen fiilis, että meillä on kyllä NHL-pelaajia kevään joukkueessa. Kuinka monta ja ketä? Sen aika näyttää. Nyt ei ole ihan niin monta pelaajaa neuvottelemassa uudesta diilistä, mikä muuttaa vähän tilannetta. Heillä on vapaus lähteä silloin kisoihin, Jalonen povaa.

Vielä on turha silti arpoa tai spekuloida sen tarkemmin yksittäisillä nimillä. Jalosen mukaan suurimman osan pelaajista kohtalo ratkeaa vasta toukokuussa. Tai aikaisintaan huhtikuussa.

– Yksikään NHL-pelaaja ei voi vielä sanoa, tuleeko mukaan kisoihin. Eivät he tiedä, koska kausi loppuu tai ovatko terveitä, kun pelit ovat ohi. Niihin päätöksiin vaikuttaa miljoona asiaa, Jalonen muotoilee.

LUE MYÖS: Hyppy Leijoniin! Nuori TPS-komeetta pelaa elämänsä kautta, palkittiin otteistaan – ”Jääkiekko henki ja elämä”

LUE MYÖS: Vuolaita kehuja! Ilveksen huippulupaus hyppää Leijoniin – Jukka Jalonen: ”Osaaminen jo NHL-tasoa”

LUE MYÖS: Leijonilla yllättävä ongelma: pelaajapula esti Kärppien maalivahtikomeetan maajoukkuekutsun

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien tuore joukkue ja otteluohjelma! 

LUE MYÖS: Jori Lehterä palaa kohun jälkeen Leijoniin – Jukka Jalonen avaa nyt valinnan taustat: ”Hän on ollut todella hyvä”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

 

 

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!