Hyökkääjä Justin Danforth siirtyy kahden Liigassa pelaamansa huippukauden jälkeen tulevaksi sesongiksi KHL:ään.

27-vuotiaan kanadalaisen tuleva joukkue on Vitjaz Podolsk ja Danforth avasi mietteitään hiljattain solmimastaan diilistä KHL:n virallisella nettisivulla.

Siirtyminen itäliigaan ei tullut varsinaisesti yllätyksenä, sillä päättyneellä kaudella taituri voitti Liigan pistepörssin summattuaan 56 ottelussa 60 (27+33) tehopistettä.

– Kauteni Lukossa oli melko hyvä, joten odotin tarjouksia. Vitjaz lähestyi minua ja neuvotteluissa ymmärsin pian tämän olevan sopiva vaihtoehto, Danforth toteaa.

Lukko-pesti oli pienikokoiselle hyökkääjälle ensimmäinen Euroopassa, vaikka suunnitelma vanhalle mantereelle tulosta oli olemassa jo aikaisessa vaiheessa.

– Jo lapsuudestani lähtien olin pieni, mutta nopea pelaaja ja monet totesivatkin pelityylini sopivan Eurooppaan. 13-vuotiaasta lähtien tavoitteeni on ollut pelata ja rakentaa uraa täällä, Danforth kertoo.

Kanadalainen tunnetaan kaukalossa todellisena pikakiiturina ja hyvälle luistelutaidolle löytyykin selkeä selitys.

– Olen työskennellyt luisteluvalmentajan kanssa 7-8-vuotiaasta lähtien ja jatkan sitä edelleen joka kesä. Olen todella kiitollinen isälleni, että hän kiinnitti luisteluun jo lapsena niin paljon huomiota, Danforth toteaa.

Tällä hetkellä mahdollisuudet jääharjoitteluun ovat vähissä ja Danforth on pystynyt harjoittelemaan lähinnä naapurinsa autotallissa painojen kera.

– Toivottavasti tilanne normalisoituu tulevina viikkoina ja pääsemme taas jäälle, Danforth toivoo.