Koronaviruspandemia on ollut valtava isku urheilumaailmalle siinä missä koko muullekin maailmalle. Kiekkosarjojen ensi kausien toteutuminen ympäri palloa on vielä tässä vaiheessa epävarmaa, kun toista pandemian toista aaltoa odotetaan.

Asiaa käsiteltiin myös Sportsnetin eilisessä TV-lähetyksessä. Asiantuntijoiden mukaan on hyvin mahdollista, että nuorten eurooppalaisten huippulupausten ei ole mahdollista siirtyä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan pandemian vuoksi.

Esimerkiksi studiossa nostettiin 18-vuotias Tim Stützle, joka varataan pian NHL:ään. Nuori saksalainen on arvioiden mukaan valmis hyppäämään NHL-kaukaloon, mutta se ei välttämättä olekaan mahdollista vielä ensi vuonna.

– Tulee olemaan keskustelua NHL-joukkueiden ja Mannheim Eaglen välillä, jos hänet saataisiin vapaaksi. Muussa tapauksessa kaikki huippulupaukset odottavat vuoden, ennen kuin pääsevät tänne, Chris Johnston kommentoi.

Tämä on ongelma myös suomalaislupauksille. Anton Lundell varataan NHL:ään seuraavassa varaustilaisuudessa, ja hän olisi Stützlen tapaan valmis pelaamaan miesten pelejä Pohjois-Amerikassa.