HPK jysäytti perjantaina melkoisen siirtopommin, kun hämeenlinnalaisseura uutisoi keskushyökkääjä Petri Kontiolan solmineen seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Edelliset 11 kautta KHL:ssä pelannut 35-vuotias Kontiola liittyy HPK:n joukkueeseen elokuun viimeisenä päivänä. Kahdet olympialaiset sekä kuudet MM-kisat pelannut hyökkääjä on HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan tältä erää viimeinen pala HPK:n tulevan kauden hyökkääjistöön.

– Petri on pelaaja, joka on parhaimmillaan juuri silloin, kun on pakko olla hyvä ja hän pystyy kantamaan vastuuta tärkeillä hetkillä. Hän tuo peliimme Suomen kärkilaatua molempiin suuntiin pelatessa ja nimenomaan niissä hetkissä, kun joukkue sitä tarvitsee. Hyökkäyspeliin Petri tuo tarvittavan pelikäsityksen sekä kiekollisen osaamisen, jotta saamme hyökkäyspeliämme kehitettyä tehokkaammaksi, Toivola kommentoi seuran tiedotteessa.

Kontiolan mukaan päätös siirrosta HPK-paitaan oli helppo.

– Viime kauden jälkeen päätin, että en halua enää lähteä ulkomaille pelaamaan. Poikkeustilan vuoksi olen odottanut hieman pidempään pelipaikan kanssa. Nyt on oikea aika liittyä joukkueen mukaan, kun nähtävissä on, että kausi päästään aloittamaan. Kun oli selvää, että pääsemme HPK:n kanssa sopimukseen, päätös oli helppo ja virtaa tuli heti lisää. Todella innoissani tulen takaisin Liigaan.

Kontiola pelasi viime kaudella Jokereiden KHL-miehistössä, jossa konkari iski 61 ottelussa tehot 11+24=35.

Tervetuloa oranssiin Petri Kontiola! 🔥🔥

Lue tiedote: hpk.fi/hpk-ja-petri-k…

#HPK #Liiga #Hämeenlinna