Jokereissa parhaillaan lainalla pelaavan Mikko Lehtosen saapumista Toronto Maple Leafsiin odotetaan tällä hetkellä innolla.

26-vuotias puolustaja on ollut tälläkin kaudella KHL:n paras puolustaja. 14 ottelussa Lehtonen on summannut yhteensä 16 (8+8) tehopistettä. Kaikille onkin selvää, että suomalainen kuuluu kovempiin ympyröihin.

Lehtonen solmi kesällä yksivuotisen sopimuksen Maple Leafsin kanssa. The Athleticin toimittaja Scott Wheeler uskookin, että puolustaja voi loistaa myös NHL-kaukaloissa.

– Hän ei ehkä ole vain paras puolustaja NHL:n ulkopuolella. Hänellä voi olla mahdollisuus ottaa johtava rooli myös NHL:ssä, toimittaja lataa.

Wheelerin mukaan Lehtonen tulee olemaan merkittävä vahvistus Maple Leafsin ylivoimalle. Suomalaisella on sellainen laukaus, jota seura on kaivannutkin viime vuosina siniviivalle.

Toimittaja kehuu suomalaisen olevan myös vahva ja voimakas luistelija, joka osaa tehdä kaukalossa jatkuvasti fiksuja ja yksinkertaisia ratkaisuja. Lehtonen on myös hyvä katkomaan vastustajan peliä ja pelaamaan alivoimaa.