Liigassa hienon syksyn pelannut Lahden Pelicans tiedotti kotisivuillaan maanantaina, että se on hankkinut riveihinsä Julius Hongan. Vastikään Dallas Starsin kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen pahvin tehnyt pakki siirtyy mastojen juurille lainasopimuksella.

– Olen treenannut kovaa ja olen todella innoissani sekä kiitollinen, että pääsen pelaamaan. Olen seurannut tarkasti Pelicansin otteita ja joukkue pelaa viihdyttävää taitokiekkoa, minkä uskon soveltuvan mainiosti omaan pelityyliini. Paljon olen kuullut hyvää ja hienoa päästä osaksi tätä joukkuetta, Honka kommentoi.

Jyväskyläläislähtöinen pakki ei ole pelannut tällä kaudella missään. Viime kaudella hän iski JYPille 46 runkosarjan pelissä tehot 4+11=15 (+9).

Pelicansilla oli tarvetta alakerran luudalle lainapelaaja Niclas Almarin loukkaantumisen takia. Lisäksi nuorelle, hyvin esiintynelle Topias Vilenille halutaan ilmeisesti isompia minuutteja A-nuorissa tai Mestiksen Peliitoissa.

Leijonia MM-kisoissa edustaneen Hongan saapuminen Lahteen miellyttää myös Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelää.

– Erittäin hyvä pelaaja, jonka isot vahvuudet ovat hyökkäyspelissä. Luistelutaito ja kiekollinen osaaminen ovat NHL-tasolla. Honka on myös tosissaan oman uransa kanssa ja hänellä on kova halu kehittyä kokonaisvaltaiseksi NHL-pelaajaksi. Siinä pyrimme häntä auttamaan.