Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel kertoo IIHF:n nettisivulla, että hänellä on todettu koronavirustartunta.

Fasel kertoo tiedotteessa asian paljastuneen testissä ennen kuin puheenjohtajan oli tarkoitus matkustaa tapaamaan Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenkaa.

Faselin mukaan myös matkalle lähdössä ollut IIHF:n pääsihteeri Horst Lichtner on antanut positiivisen koronanäytteen.

Molemmat ovat seuraavat kymmenen päivää eristyksessä kotonaan. Fasel kertoo IIHF:n toimiston työskentelevän etänä, joten hän uskoo ettei lisää koronavirustartuntoja liiton työntekijöiden joukossa ilmene.

IIHF:n johdon ja Lukashenkan tapaamisessa oli määrä käsitellä umpisolmussa olevaa 2021 MM-turnausta, sekä Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajaan Dmitri Baskoviin kohdistettuja syytöksiä.

MM-turnaus myönnettiin alun perin Latvialle ja Valko-Venäjälle, joiden oli tarkoitus järjestää kisat yhteistyössä. Latvia kuitenkin ilmoitti aiemmin syksyllä ettei se ole nykytilanteessa tähän valmis.

Taustalla on Valko-Venäjän poliittinen tilanne, jossa pääkaupunki Minskin kaduilla on jo elokuusta järjestetyistä presidentinvaaleista lähtien osoitettu mieltä. Maan oppositio syyttää Lukashenkan voittaneen vaalit vilpillisesti. Lukashenkan hallinto on vastannut mielenilmauksiin erittäin väkivaltaisesti.