Kun Sport ja KooKoo lähtivät Liigasta laulukuoroon perjantaina pudotuspelien 1. kierroksen 2. osien jälkeen, on joukkueille nyt hyvä aika antaa kouluarvosanat asteikolla 4-10 nelosen ollessa huonoin. Joukkueet on rankattu oheen niiden liigasijoitusten mukaan.

Nimen alla tilastoissa ovat runkosarjassa pelatut ottelut, kolmen pisteen voitot, kahden pisteen voitot, yhden pisteen tappiot, suorat tappiot, tehdyt maalit, päästetyt maalit, kerätyt pisteet ja pistekeskiarvo.

9. KooKoo 7,5

55-25-5-6-19-165-125-91-1,65

Ilvekseltä tukkaan ensiksi 1-4, sen jälkeen vieraissa 3-0-johtoon, sitten johdon sössiminen… Ja laulukuoroon yhteismaalein 4-6. KooKoon todella vuoristoratamainen pudotuspelirupeama oli kuin koko joukkueen kausi pienoiskoossa.

Kouvolalaiset päästivät maaleja runkosarjassa hämmentävän vähän, ja jälki olisi ollut todella tuhoisaa, jos nimekäs hyökkäyspää olisi viimeistellyt tehokkaammin. Viimeistelyyn KooKoo nimenomaan lopulta kaatui, niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä.

Silti joukkueesta ja seurasta rakennettiin väistyvän päävalmentaja Jussi Ahokkaan aikana organisaatio, joka on jatkossa vakavasti otettava pudotuspelipoppoo. Jotain Ahti Oksasen, Kasper Björkqvistin, Joni Tuulolan ja muiden suomalaisten sekä ulkolaisten tuleminen Kouvolaan kertoo koko paketista.

Tällä kaudella KooKoo ei yltänyt tuloksellisesti tavoitteisiin, mutta koronan pilaamalla sesongilla 2019-20 joukkue oli runkosarjassa peräti viides.

KooKoon nouseminen hänniltä keskikastiin tekee hyvää Liigalle – eikä KooKoosta ole enää kuultu puhuttavan Mestis-joukkueena.

10. Sport 7,5

54-19-6-6-23-123-140-75-1,39

Liigan piristysruiske, joka joutui aloittamaan kautensa vieraissa. Sport ei kangistunut pitkällä reissulla, vaan se napsi tärkeitä pisteitä, mutta kotiin päästyään koneet yskivät. Kovia pelimiehiä kauden aikana hankkinut Sport kuitenkin oli parhaimmillaan ärsyttävä, luotsinsa Risto Dufvan näköinen puolustusjoukkue, joka rymisteli jatkoon lopulta varsin selvästi.

Michael Keränen, Janne Keränen, Mika Partanen, Niclas Lucenius, Sebastian Stålberg, Ari Gröndahl, Niko Hovinen ja kumppanit veivät pelillisiltä vahvuuksiltaan varsin tasaisen nipun minimisuoritukseen. Vaikka joukkueessa kokemusta olikin, ei se itse ollut pudotuspeleihin kokenut. Maalintekemisen tuska iski lisäksi pahimpaan mahdolliseen saumaan, kevääseen.

Silti, miehekäs kausi kaikista karanteeneista ja absurdeista vierasreissuista huolimatta!

LUE MYÖS:

Vain parissa vuodessa Euroopan mestarin paikalta liigajumboksi! Tässä ovat kouluarvosanat Liigan runkosarjaan jääneille tarpojille