Jared Bednarin luotsaama ja tähtihyökkääjä Mikko Rantasen johtama Colorado Avalanche jyräsi NHL:ssä touko-kesäkuun taitteessa vakuuttavassa 11 pelin voittoputkessa, ja tuosta putkesta pari viimeistä napsua tuli vielä pudotuspelien toisen kierroksen Vegas Golden Knights -sarjan kärkeen.

Kaikki näytti 2-0-sarjajohdossa hyvältä, kunnes tapahtui jotain outoa – neljä peräkkäistä Vegas-tappiota ajoivat runkosarjaykkösen Avsin laulukuoroon NHL:stä yllättäen ja tylysti. Taalaliigan tuorein tulokas marssi neljän joukkoon otteluvoitoin 4-2.

– Harmittaa, kun meillä oli todella hyvä joukkue ja paljon potentiaalia. Pelasimme hyvin. En tosiaan tiedä, mitä sanoa, joukkueen kirkaimpiin tähtiin kuuluva Rantanen tuskaili vetäen kautta pakettiin NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Suomalaiselle sesonki oli henkilökohtaisesti loistava onnistuminen. Nousiaisten lahja nakutti 52 runkosarjapelissä pisteet 30+36=66 (+30), 10 pudotuspeliottelun saldo oli 5+8=13 (+5).

Avsille sulaminen sen sijaan oli karu, voittihan se koko runkosarjan. Kaiken lisäksi Vegas kaatui vielä kyseisen ottelusarjan alussa murskaavasti 7-2.

– Nyt on vähän vaikea keksiä mitään positiivista, sillä kukaan ei halua pelata hyvää runkosarjaa ja hävitä toisella kierroksella. Jokainen meistä halusi voittaa, ja siksi vaadimme paljon itseltämme.

Maissa oli joukkueen vastuuvalmentaja Jared Bednarkin.

– Sydäntä riipaisi, kun näin pettyneet ilmeet pelaajien kasvoilla ottelun jälkeen. Pelaajat nousivat uudelle tasolle edelliseen runkosarjaan verrattuna ja olivat äärimmäisen sitoutuneita joukkueeseen sekä sen identiteettiin. Mutta voittaminen ei ole helppoa, ja saimme siitä taas muistutuksen.