HIFK:n osalta syys-lokakuun taitteen liigaviikko ei ole sujunut lainkaan toivotulla tavalla. Joukkue rypee kahden pelin tappioputkessa, kun ensiksi viikolla yllätti Jukurit 5-3 ja perjantaina Ässät 2-1. Nick Moutrey sipaisi voittomaalin alivoimalla.

HIFK on kerännyt kauden kahdeksasta ottelusta vain 11 pinnaa, ja niillä irtoaa sarjataulukon kahdeksas sija. Ei Ässilläkään kausi ruusuisesti ole alkanut, sillä tällä hetkellä joukkue keikkuu vasta 12:nnella sijalla.

– Meillä kiekollinen peli ei täyttänyt niitä laatuvaatimuksia, mitä me halutaan. Ässien alivoimalla tekemä voittomaali kuvasti sitä. Ei riitä, HIFK:n luotsi Ville Peltonen (arkistokuvassa) sanoi rauhallisen oloisena Liigan nettisivuilla.

Alkukaudella kahdesti vaihtoon ammuttu Ässien maalivahti Konstantin Volkov alkaa hiljalleen löytämään punaisen langan päätä. Perjantaina molari otti 22 koppia, mutta koko kauden torjuntaprosentti on vielä sanalla sanoen heikko 87,14.

Klisee tai ei, mutta hyvin HIFK pisti kaukalossa taistellen jokaisesta tilanteesta. Mitä muuta hyvää taisteluilmeen lisäksi voi kaivaa kohti tulevaa?

– Tuota pitää miettiä pidempään, mutta taistelu ei pelkästään riitä.