Sami Niku on jäänyt NHL:ssä hylkiön rooliin. Viime kaudella kutsu kävi Winnipeg Jetsin kokoonpanoon vain kuudesti ja kesällä NHL-sopimus purettiin.

Nikun kanssa uuden sopimuksen teki Montreal Canadiens. Viittä ensimmäistä ottelua hän joutui tuttuun tapaan todistamaan katsomosta käsin, mutta Habsin hävitessä jokaisen edellisistä peleistään suomalaispuolustaja kutsuttiin kokoonpanoon.

Kahdeksan kuukautta sitten edellisen NHL-ottelunsa pelannut Niku käytti tilaisuutensa hyväkseen. Ensimmäisessä erässä 25-vuotias pitkätukka syötti ylivoimalla Mike Hoffmanin ensimmäisen maalin Canadiensin paidassa, toisessa erässä hän oli ykkössyöttäjä Jesperi Kotkaniemen korvaaja Christian Dvorakin Canadiens-uran avausmaalissa.

Canadiens otti kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 6-1 Nikun kellottaessa reilut 15 minuuttia jääaikaa tehotilaston näyttäessä pelin päätteeksi lukemaa +3. JYP-kasvatti oli siis jäällä neljän joukkueensa maalin syntyessä.