Jääkiekon MM-kisat ovat taas täällä. Tänä keväänä joukkueen kapteenina toimii Marko Anttila.

Anttila on tuttu kasvo arvokisoissa. Hyökkääjä on saavuttanut urallaan Leijonien mukana jo kaksi maailmanmestaruutta, yhden MM-hopean sekä olympikultaa vuonna 2022.

Monien kiekkofanien rakastama Anttila tunnetaan myös lempinimellä ”Mörkö”. Hyökkääjästä on tehty muun muassa oma remix-biisi Antero Mertarannan selostuksen pohjalta. Mörkö-Marko on aina kaikkien huulilla. Moni on saattanut myös ihmetellä, mistä Mörkö lempinimi oikein tulee.

Anttilaa kutsuttiin ensimmäisen kerran Mörkö-Markoksi jo kouluaikoina Lempäälässä, kun pituutta tuli nopeasti paljon lisää.

Jääkiekkopiireissä lempinimi nousi puolestaan pintaan vasta myöhemmin. Anttila tunnettiin Mörkönä ensimmäisenä kerran TPS-aikoina. Lempinimi on periytynyt Anttilalle suomalaiselta puolustajalegenda Marko Kiprusoffilta, joka tunnettiin Turussa niin ikään Mörkö-Markona. Kiprusoff on niin ikään maailmanmestari, mutta vanhempaa vuosimallia 1995.

Mörkö-Marko ei ole myöskään Anttilan ainut lempinimi. Hyökkääjä tunnetaan myös muun muassa ”Stretsinä” ja ”Lempäälän jättinä”. Hyökkääjästä puhutaan usein joukkuekavereiden kesken Stretsinä.