HIFK on tukalassa tilanteessa Liigan puolivälierissä. Pelicans johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0 ja on enää yhden voiton päässä välieräpaikasta.

Liigan historiassa on vain kerran noustu 0-3 tappioasemasta voittoon. Tässä onnistui Espoon Blues KalPaa vastaan vuonna 2012.

HIFK:n tähtihyökkääjä Jori Lehterä kommentoi joukkueensa tilannetta Ilta-Sanomien haastattelussa lauantain ottelun jälkeen.

– Ei tässä auta surkutella. Vähän sillassa ollaan, mutta pistetään kaikki peliin niin kauan kun saadaan tulla pelaamaan. Me ei luovuteta, Lehterä kommentoi.

Jos puhutaan HIFK:n ongelmista, Lehterällä tulee mieleen heti osa-alue, jossa riittää kehitettävää.

– Maalinteon tehokkuus on yksi (ongelma) ja ehkä sellainen juonikkuus maalipaikoissa puuttuu. Vähän pusketaan liikaa. Muuten tämä on ollut tasaista vääntöä, mutta ei mitään. Vastustaja voitti. Nyt pelataan voitoista, eikä tyylipisteistä, Lehterä sanoi.

Tehottomuus on kahden tekijän lopputulos.

– Varmaan henkistä juttua ja sitten taitoa. Joskus on flow päällä. Ne, ketkä näissä peleissä tekevät maaleja ja pystyvät nousemaan esille, ovat yleensä helvetin hyviä pelaajia. Se on kanssa taito, Lehterä arvioi.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Helsingissä.

 

LUE MYÖS