PRAHA. Suomen paikka Tshekin MM-kisojen puolivälierissä on varmistunut.

Britannia kaatoi päiväpelissä monen yllätykseksi Itävallan 4-2, joten Itävalta ei voi enää lohkossa ohittaa Leijonia.

Itävallan odotettiin olevan selvästi Britanniaa parempi, mutta niin vain Suomi sai tällä kertaa mukavan yllätyksen saarivaltiolta. Suomella oli puolivälieräpaikka koko ajan omissa käsissä, mutta Itävallan varsinaisen peliajan voitto olisi tarkoittanut sitä, että Leijonat olisi tarvinnut Sveitsi-ottelusta vähintään pisteen.

Suomi on varmuudella Prahan lohkon neljäs ja kohtaa puolivälierissä Ostravan lohkon ykkösen eli Ruotsin.

Illan ottelussa Suomen ja Sveitsin välillä on sijoitusten suhteen pelattavaa vain Sveitsillä, mikäli Tshekki ei välipelissä voita Kanadaa varsinaisella peliajalla. Sveitsi on lohkossa joko toinen tai kolmas.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS