Nuorten Leijonien karsintasarjan avaus Latviaa vastaan oli kaikkea muuta kuin helppo. Turnauksessa heittopussiksi aiemmin jäänyt vastustaja piinasi Suomea aivan ottelun loppuhetkille asti.

Lopulta Nuoret Leijonat onnistui kaivamaan ottelusta helpottavan 2-1-voiton. Kamppailun ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun joukkueen tehoketjussa pelaava Kristian Vesalainen iski ottelun voittomaalin.

Ratkaisumaalissa oli myös tuuria mukana. Kiekko pomppi tolppien väliin nimittäin Latvian pakin kautta.

Karsintapeli oli muuten vaikea Suomelle. Vaikka joukkue johti peliä vielä avauserän jälkeen Vili Saarijärven maalilla, mentiin toinen erä Latvian komennuksessa. Vastustajan tasoituksen iski puolustaja Maksims Ponomarenko.

Tutut sankarit

Myös kolmas erä oli tahmea. Nuoret Leijonat ampui ottelussa yhteensä 45 kertaa vastustajan maalia kohti. Suurin osa kudeista oli kuitenkin ponnettomia.

Suomi saa kiittää voitostaan pitkälti Vesalaisen, Eeli Tolvasen ja Aapeli Räsäsen kolmikkoa. Ketju oli rakentamassa molempia joukkueen maaleja.

Avausvoitto tarkoittaa sitä, että Suomi voi varmistaa paikkansa nuorten MM-kisojen pääsarjassa jo seuraavassa ottelussa. Toinen peli pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 00.30.