Dallas Starsin päävalmentaja Lindy Ruffilta kyseltiin hänen tavoistamaan toimia joukkueen suomalaisvahtien kanssa. Sekä Kari Lehtonen että erityisesti Antti Niemi ovat saaneet vaikean kauden aikana ajoittain jopa kovaa kritiikkiä niskaansa.

Kun joukkue on kontannut suomalaisten edessä, on kritiikkiä tullut välillä paljon. Osa aiheesta – osa ei. Erityisesti Niemen kausi on ollut tuskaisa: kokenut vahti on ajoittain jäänyt kokonaan ilman apua Starsin puolustuksen säheltäessä edessä.

Viime aikoina Lehtonen on pelannut suomalaiskaksikosta enemmän. Ruff kertoi yhä luottavansa myös Niemen otteisiin, vaikka vahti ei ole torjunut hetkeen omalla tasollaan.

– Hänen täytyy työstää asioita itse läpi. En usko, että voin sanoa tässä tapauksessa mitään, valmentaja summasi Dallas Newsin mukaan.

Puheet muille

Kokenut valmentaja kertoo, ettei puutu maalivahtien tekemiseen. Niemen kaltainen persoona kaipaa lähinnä tilaa selvittääkseen oman pelinsä kuntoon. Vaikka edellinen peli on tammikuun puolelta, uskoo valmentaja yhä suojattiinsa.

– Hänen pitää vain hypätä kaukaloon ja pelata. Minulla ei ole mitään, mitä voisin sanoa. Hänen täytyy vain löytää pelinsä. Hän on Antti – en usko, että koskaan tulee tilannetta, jossa voisin sanoa, että ”olipa hyvä, että pidin hänelle puheen”. Niin ei vain tule tapahtumaan, Ruff kiteytti.