Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon tilastot osoittavat, että NHL-fanien kannattaa odottaa suomalaislupaukselta jatkossa vieläkin kovempia suorituksia, povaa verkkomedia Fansided.

Aho on iskenyt debyyttikaudellaan komeat 16 maalia. Hän on ollut joulukuun ensimmäisen päivän jälkeen joukkueensa paras maalintekijä. Fansidedin toimittaja Justin Gilliland povaa tilastojen valossa, että nuorukaiselta voi odottaa jatkossakin kovia tehoja.

– Hän on vasta väläytellyt hurjaa potentiaaliaan, Gilliland arvioi.

Ennen joulukuuta 19-vuotias tulokas haki vielä parasta virettään NHL:ssä. Silloin suomalainen keräsi yhteensä seitsemän tehopistettä viisikoin pelatessa. Laukaisuprosentti noissa peleissä oli vielä vaisu 5,76, kun NHL:n keskiarvo pyörii noin kahdeksan prosentin tienoilla.

Joulukuun jälkeen Ahon laukaisuprosentti on noussut päälle yhdeksän. Kokonaisuutena suomalainen on tehnyt kauden mittaan maaleja juuri keskiarvon mukaisesti. Tilaston myötä on helppo sanoa, että normaalin hieman vaikeamman alun jälkeen Aho on löytänyt mukavuusalueensa myös NHL:ssä.

Aho on matkalla tasaisen kaavan taulukolla 26 maalin ja 51 pisteen tulokaskauteen. Se olisi Carolinan NHL-ylpeyden historian toiseksi paras tulos. Edellä on vain omalla debyyttikaudellaan 63 pistettä kerännyt Jeff Skinner.

– Carolina Hurricanes löysi uuden supertähden, Gilliland kiteyttää.