Pikkuleijonien välieräpelissä nähtiin todellinen yllätyssankari, kun suomalaisryhmän toiseksi nuorin pelaaja Toni Utunen iski jatkoaikatrillerin voittomaalin.

Nuoren puolustajan veto yllätti pahasti venäläisvahti Maksim Zhukovin. Siniviivaheitto upposi yllättävällä tavalla maaliin. Osuma oli 16-vuotiaan pakin ensimmäinen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Maali tuli perinteisen kiekkojargonin mukaisesti makeaan paikkaan. Kokkolan Hermeksen kasvatti maiskutteli pelin jälkeen osumallaan.

– Lauoin kiekkoa vain niin kovaa kuin pystyin. Se meni sisään, mutta yllätyin hieman, että se painui maaliin, Utunen kiteytti IIHF:n mukaan pelin jälkeen.

Nimi talteen!

Nuori kiekkolupaus on kiinnostava nimi tulevaisuutta ajatellen. Tapparan riveissä yhden SM-liigapelin tällä kaudella pelannut nuorukainen on varattavissa vasta vuoden 2018 NHL-varaustilaisuudessa.

Uransa ensimmäisissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa pelaava pakki on pelannut tällä kaudella pääasiassa Tapparan A-junioreissa. Vuonna 2000 syntynyt kiekkotaituri ehti iskeä nuorten SM-liigassa tällä kaudella 39 peliin tehot 1+10=11.

Lue myös: Pikkuleijonien sankarivahti itsevarmana MM-finaaliin: ”Kulta on ainoa tavoite”

Lue myös: Hurja tilasto: Pikkuleijonat dominoi MM-kisoissa – finaaliputki jatkuu

Lue myös: Pikkuleijonat MM-finaaliin! Venäjä kaatui hurjassa trillerissä