Jääkiekon MM-kisoissa nähdään tänäkin keväänä monta kiinnostavaa NHL-taituria. Yksi kisojen suurimpia tähtiä tulee kuitenkin idästä: Venäjä Sergei Mozjakin saapuu kisoihin hurja kausi takanaan.

36-vuotias venäläistaituri muistutti torstaina, minkä takia hän dominoi tällä kaudella KHL:ää Metallurg Magnitogorskissa. Persoonallinen kiekkotaituri teki runkosarjassa käytännössä mitä halusi: 60 pelissä syntyi ennätykselliset tehot 48+37=85.

Mozjakin edustaa samalla pelaajaprofiilia, jota on nautinnollista seurata. Puhdas taitopelaaja on suvereeni pelintekijä. Kiekkoilijan ominaisuudet nousevat esille erityisesti ylivoimalla.

Usein näyttääkin, ettei edes omat joukkuekaverit aina pysy kiekkotaiturin mukana. Mozjakin pysyy kiekossa taitavasti ja rakentelee jatkuvasti maalipaikkoja vaivattoman näköisesti.

Moni kiekkoseuraaja on harmitellut monesti, ettei venäläistaituria kiinnosta NHL:ssä pelaaminen. Mozjakin kun tuntuu pelaavan KHL:ssä usein kuin väärässä sarjassa.

Pelkästään sen takia MM-kisat ovat hieno paikka nauttia Mozjakin osaamisesta. Hyökkääjä kun ei kalpene isossa kaukalossa yhdellekään NHL-tähdelle. Päinvastoin.

Tulikuuma hyökkääjä lienee koko kisojen paras ylivoimapelaaja isossa kaukalossa. Jos NHL-tähdillä peli vaatii sopeutumista ison askin peliin, on Mozjakin kuin kotonaan eurooppalaisessa huippukiekossa.

MM-kisoissa nähdään tänä keväänä myös useampi nimekäs NHL-tähti. Jos turnauksessa haluaa nähdä erityistä kiekko-osaamista, kannattaa NHL-taitureiden ohella seurata tätä kiekkotähteä suurennuslasin kanssa.