Suomi lähtee suurena suosikkina MM-kisojen avausotteluunsa. Onko Valko-Venäjällä mitään mahdollisuuksia yllättää?

Leijona-ryhmä saapui Pietariin keskiviikkona. Joukkue on valmiina varmasti avauskoitokseen, vaikka viisumien ja varusteiden kanssa suomalaisella riittikin pieniä ongelmia.

Aivan helpoimmasta päästä vastustaja ei kuitenkaan ole. Aiemmissa kisoissa Valko-Venäjä on näyttänyt pystyvänsä kiusaamaan suurempia jääkiekkomaita. Moni Leijona-fani varmasti muistaa, miten vuosi sitten Suomi joutui paiskimaan ylitöitä Valko-Venäjän kaatamiseksi.

Peli ratkesi sinivalkoisille vasta jatkoajalla 3-2-lukemin. Kisojen 2014 kohtaaminen oli tiukka sekin (2-0 Leijonille).

Valko-Venäjä pelaajia ei sovi ylenkatsoa. Pelaajilla on vyöllään kovia otteluita, sillä merkittävä osa rungosta rakentuu KHL-pelaajista. Pelaajalistaa lukiessa etenkin Dinamo Minsk nousee toistuvasti esiin. Suomalaisittain tutuin nimi joukkueesta lienee TsSKA Moskovan Geoff Platt.

Seuraa näitä asioita

Jos Leijonat saa pelinsä heti rullaamaan, on kompastumista tässä pelissä vaikea nähdä. Pelaajamateriaaliltaan joukkue on kuitenkin ylivertainen valkovenäläisiin verrattuna. Olennaista onkin seurata, miten ketjukoostumukset toimivat ja kuinka esimerkiksi lupauksia herättävä ylivoima tekee tuhoa.

Kun kisat pelataan Venäjällä, luulisi myös faneja saapuvan halliin runsaissa määrin. Suomalaisia on toki myös paikalla varmasti reippaasti, joten liikoja tasoitusta Valko-Venäjän ei pitäisi yleisöstä saada.

Miten käy

Suomi ottaa avausottelussa kliinisen ja vakuuttavan voiton. Veikataan Suomen voittavan ottelun 4-1-lukemin. Erityisesti Suomeen ylivoimapelin voidaan ennakkoon ajatella olevan ratkaisevassa roolissa tässä ottelussa.

Klo 20.15: Suomi-Valko-Venäjä (MTV3, MTV Sport 1)