Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään vuorossa päivä numero 2.

Tasurit olivat toisen kisapäivän teema. Ensimmäinen niistä tuli jo aamupäivän pelissä ja samalla suurin yllätys. Kazakstanin voitto Sveitsistä oli nimittäin vasta maan viiden MM-turnauksen A-sarjassa (lue uutinen tästä). Ottelun hullunkurisin tilanne oli Sveitsin maalivahdin Reto Berran hörppäys. Kazakstanin pakkihan se lämäsi maalin omasta päädystä ja vieläpä alivoimalla.

Samaan aikaan pelatussa toisessa ottelussa pääsarjaan palannut Unkari taipui 4-1-numeroin Slovakialle (lue uutinen tästä). Paluumuuttajien ainoaksi juhlinnan aiheeksi jäi legendaarisen Liiga-hyökkääjä Frank Banhamin onnekas maali ensimmäisessä erässä.

Päivän toinen jatkoaika nähtiin sitten neljän ottelussa, jossa Ranska kukisti avauspelissään rangaistuslaukauksilla Leijonien huomisen vastustajan Saksan. Toisessa päiväpelissä puolestaan Tanska nollasi Pohjoismaiden taistossa 0-3-numeroin, ja maalivahti Sebastian Dahm pysäytti huimat 44 laukausta. (lue yhteisuutinen molemmista otteluista tästä).

Iltapeleissä nähtiin sitten se kolmas tasapeli, kun Latvia oli jo lähellä toista yllätystä Tšekin kustannuksella (lue uutinen tästä). Tälläkään kertaa hermot eivät kuitenkaan kestäneet loppuun saakka. Latvia nousi kahden maalin takaa ohi, vain menettäkseen johdon viimeisellä minuutilla. Näin käsikirjoitus eteni, ja karvaan lopputuloksen voikin tästä jo arvata. Tšekit tasoittivat Michal Repikin osumalla viimeisellä minuutilla, mitä seurasi slaavilaisten 4-3-voitto rangaistuslaukauksilla.

Toisessa myöhäisottelussa taas Valko-Venäjä jäi jälleen alle. Auston Matthews nakutti samat 2+1-tehot kuin Laine, ja USA jyräsi 6-3-voittoon (lue uutinen tästä)

Leijonat vietti lauantaina välipäivää. Huomenna sitten pelit jatkuvatkin Saksaa vastaan.

Ottelut lauantaina 7.5

Slovakia-Unkari 4-1
Sveitsi-Kazakstan 2-3 vl.
Norja-Tanska 0-3
Ranska-Saksa 3-2 vl.
Latvia-Tšekki 3-4 vl.
Valko-Venäjä-USA 3-6